Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Koen Vanmechelen poot eieren en neoninstallaties neer op VUB-campus

EtterbeekAfgelopen zaterdag is een nieuwe installatie van Koen Vanmechelen ingewijd op de VUB-campus in Etterbeek. Met ‘Ab Chao – LaMouseion’ poot de Belgische kunstenaar een permanent, levend kunstwerk neer op de voormalige studentenwoningen Willy Van Der Meeren, waar tegenwoordig nieuwe innovatieve wetenschappelijke en maatschappelijk geëngageerde projecten vorm krijgen.

 1. Challouk en co laten wrijvingen in RWDM-bestuur aan zich voorbij gaan: “Wij zijn hier met één doel, de titel pakken”
  Voetbal challenger pro league

  Challouk en co laten wrijvingen in RWDM-be­stuur aan zich voorbij gaan: “Wij zijn hier met één doel, de titel pakken”

  Dat trainer Vincent Euvrard over een mentaal sterke spelersgroep beschikt, is nogmaals tot uiting gekomen tegen de jeugdploeg van Standard. Ondanks wrijvingen in de bestuurskamer pakte de Brusselse club haar vijfde competitiezege op rij, waarmee ze door het puntenverlies van Beveren en Beerschot op één speeldag van het einde van de reguliere competitie als leider aan de play-offs begint.
 2. Na overnachting in tenten ook solidariteitsbrunch voor asielaanvragers: “Beetje warmte na alle miserie”
  Brussel

  Na overnach­ting in tenten ook solidari­teits­brunch voor asielaan­vra­gers: “Beetje warmte na alle miserie”

  Zaterdagavond brachten enkele buurtbewoners een nacht in een tent door uit steun voor de asielzoekers op de brug voor het Klein Kasteeltje. Zondag volgde een tweede luik, met een optocht en solidariteitsbrunch in Grande Hospice. Een honderdtal mensen deelde er een tafel. “Indien de politiek er niet in slaagt om meer mensen op te vangen, kunnen ze maar beter afstand nemen van hun functie,” vertelde oud-staatssecretaris Réginald Moreels tijdens een speech.