Dieter Nijs
Volledig scherm
© Dieter Nijs

Kleinste begijnhof van België nog tot augustus te bezoeken

AnderlechtHet begijnhof in Anderlecht, het kleinste van ons land, is nog tot augustus dit jaar te bezoeken, en dat elke eerste zondag van de maand. Nadien sluit het even de deuren tot het nieuwe museumproject begint in 2024.

 1. Naima laat iedereen meegenieten van haar keuken in de Leuvensestraat: “Eindelijk een plek om echt Marokkaans te eten”
  PREMIUM

  Naima laat iedereen meegenie­ten van haar keuken in de Leuvense­straat: “Eindelijk een plek om echt Marokkaans te eten”

  Begin maart verhuisde het START.huis naar een nieuwe plek. In het statige Ortshuis vind je enkele starters die onder de vleugels van de stad hun eerste stappen als zelfstandigen kunnen zetten, zonder daarbij te grote financiële risico’s te lopen. Bij het START.huis hoort sindsdien ook een horecazaak. Bij Naima kun je terecht voor de echte Marokkaanse keuken. “De reacties zijn super. Iets als dit misten we nog in de stad.”
  Vilvoorde
 2. Ambulancier moet vuistslag incasseren, collega bespuugd: “Als straffen niet strenger worden, dan zal agressie tegen hulpverleners alleen maar toenemen”
  PREMIUM

  Ambulan­cier moet vuistslag incasseren, collega bespuugd: “Als straffen niet strenger worden, dan zal agressie tegen hulpverle­ners alleen maar toenemen”

  Twee Brusselse ambulanciers zijn vrijdag het slachtoffer geworden van agressie terwijl ze hun job aan het doen waren. Eén van hen moest zelfs een vuistslag incasseren, een andere werd bespuugd. Voor de vakbond is de maat vol. “Men wil meer vrouwen bij de brandweer, maar welke vrouw wil zomaar op haar gezicht laten kloppen?”, klinkt het. De vakbond roept de regering tot actie op.
  Brussel