café KFK Hope
Volledig scherm
PREMIUM
café KFK Hope © Marc Baert

“Klanten enorm dankbaar, want zij hebben erger voorkomen”: familie van Brusselse cafébaas (51) in shock na steekpartij over Covid Safe Ticket

Brussel“Ik ben de klanten enorm dankbaar, want zij hebben erger voorkomen.” De familieleden van een 51-jarige cafébaas zijn in shock. De vijftiger werd afgelopen zaterdag in zijn café in het centrum van Brussel neergestoken, nadat hij de verdachte simpelweg vroeg om zijn Covid Safe Ticket. De uitbater werd overgebracht naar het ziekenhuis, de verdachte werd opgepakt. Ook de vrouw van de uitbater reageert in VTM NIEUWS: “Er hangt hier momenteel een zeer slechte sfeer in de stad”.

38 reacties

 • Bart Verwegen

  1 maand geleden
  Covid safe ticket of niet, je steekt geen mensen neer.
 • Lisette Nelissen

  1 maand geleden
  In al onze buurlanden wordt al maandenlang het covid safe ticket gevraagd. In augustus in Frankrijk kwam je nergens binnen zonder, ook niet in de ontbijtruimte van het hotel. Er was daar ook protest, wekenlang, maar de regering is niet geplooid.
 • Uto Tromp

  1 maand geleden
  Probleem de overheid verzint wat de burger moet het uitvoeren maar ondersteuning van de uitvoering komt er niet. Sinds wanneer zijn cafébazen controleurs en als zodanig ook bevoegd tot uitvoering staat dat al in een wet? Mijn coronapas mogen ze altijd zien maar er zijn ook antivaccers die denken dat het voor hun niet geldt de gevolgen zie je nu.
 • Yves De Groote

  1 maand geleden
  Zowel in Nederland als in Frankrijk wordt die pas geëist bij het betreden van horeca of andere zaken. Er is geen protest want men aanvaardt het: geen pas, geen toegang. Amokmakers worden binnen de 5 minuten aangesproken door de politie die ook wel eens zelf controleert in Frankrijk. En daar wringt het schoentje. Onze politie wordt door politici in Brussel buitenspel gezet.
 • Mario Tersago

  1 maand geleden
  Ik zou al die zaakvoerders en mensen die hier problemen mee ondervinden, aanmanen om een brief te sturen naar burgemeester Close en regering incluis. Het is "gemakkelijk" van de politiek om die verantwoordelijkheid bij de burgers te leggen, zodat dezen het 'slachtoffer' zijn van de gevolgen, van deze genomen maatregelen. Het aantal gevallen blijft marginaal klein, echter is één zo'n geval, eigenlijk één teveel.