Archief Kerst Brussel.
Volledig scherm
PREMIUM
Archief Kerst Brussel. © Baert Marc

Kerstmarkt in Brussel: vijf zaken die je niet mag missen op Winterpret

Vrijdag wordt officieel de aftrap gegeven voor Winterpret. Meer dan een maand lang verandert het centrum van Brussel in een paradijs voor kerstliefhebbers met talloze activiteiten. Om je door het bos de bomen te helpen zien, hebben we voor jou deze tips.

0 reacties

 1. Brussel gaat eerder dan Vlaanderen van start met vaccinatie risicopatiënten: “Tegen eind juli heeft elke Brusselaar op z'n minst één prik gekregen”
  Brussels Gewest

  Brussel gaat eerder dan Vlaanderen van start met vaccinatie risicopa­tiën­ten: “Tegen eind juli heeft elke Brusselaar op z'n minst één prik gekregen”

  In tegenstelling tot Vlaanderen is Brussel deze week al van start gegaan met de vaccinatie van risicopatiënten. De jongere gemiddelde leeftijd van de Brusselse bevolking en de lagere vaccinatiebereidheid in het Hoofdstedelijk Gewest zitten daar voor iets tussen, geeft Inge Neven aan. Volgens het hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie is het “realistisch” dat iedere Brusselaar die dat wil tegen eind juli op z'n minst één coronaprik heeft ontvangen.
 2. Man krijgt 6 maanden cel voor racistische beledigingen tegen RTBF-weervrouw: “Heb geen spijt, ik zal in de toekomst nog venijniger zijn”
  Brussel, Hannuit

  Man krijgt 6 maanden cel voor racisti­sche beledigin­gen tegen RTBF-weervrouw: “Heb geen spijt, ik zal in de toekomst nog venijniger zijn”

  Een man uit Hannuit is veroordeeld tot 6 maanden cel, waarvan 15 dagen effectief, voor een racistische scheldtirade tegen Cécile Djunga. De toenmalige weervrouw bij RTBF had in een video het aanhoudende racisme waarmee ze moest omgaan sinds haar aanstelling bij de zender aangekaart. Het leverde haar echter nog meer haatberichten op.
 1. Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"
  Play

  Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"

 2. Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevonden
  Play

  Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevon­den