Kaïs neemt afscheid van de verpleegsters in het ziekenhuis.
Volledig scherm
Kaïs neemt afscheid van de verpleegsters in het ziekenhuis. © Repro Baert

Kaïs (4) mag het ziekenhuis verlaten: “Hij speelt en zingt, maar is nog niet helemaal de oude”

Vilvoorde/JetteDe Vilvoordse kleuter Kaïs (4) is weer thuis. Het jongetje lag bijna twee weken op intensieve zorg nadat hij ernstig ziek werd door het coronavirus. “Hij moet nog zeker een maand aansterken, maar het gaat goed.”

 1. Anthony B., in 2012 betrokken bij doodpesten Priscilla Sergeant, dit jaar vaste klant voor rechtbank. “En toch is hij geen monster...”
  PREMIUM
  Huizingen

  Anthony B., in 2012 betrokken bij doodpesten Priscilla Sergeant, dit jaar vaste klant voor rechtbank. “En toch is hij geen monster...”

  In december blikken we in Vlaams-Brabant en Brussel in 20 verhalen terug op 2020. Een van de figuren die meermaals in onze krant opdook, was Anthony B.(24). De man was in 2012 betrokken bij het doodpesten van Priscilla Sergeant uit Huizingen. Nadat hij vorig jaar een berisping kreeg hiervoor volgden dit jaar een reeks rechtszaken voor andere misstappen: zinloos geweld, diefstallen, een uit de hand gelopen burenruzie en een inbraak. In totaal werd hij al acht keer veroordeeld. Onze reporter ging langs bij zijn advocate Cecile Kenis (33), die telkens weer aan zijn zijde staat. Soms ontgoocheld in haar cliënt of in het oordeel van de rechter, maar steeds even bevlogen verdedigt ze de draaideurcrimineel. “Het klinkt misschien raar, maar hij is een van mijn aangenaamste cliënten.”
 2. INTERVIEW. Papa van ernstig ziek coronapatiëntje Kaïs (4) getuigt: “Pijnlijk om hem zo te zien, maar coma was enige oplossing”
  PREMIUM
  Vilvoorde/Jette

  INTERVIEW. Papa van ernstig ziek coronapa­tiën­tje Kaïs (4) getuigt: “Pijnlijk om hem zo te zien, maar coma was enige oplossing”

  “We huilen elke keer als we hem zien, maar weten: dit is het beste voor hem.” De Vilvoordse Grégory Chaudy (37) en zijn vrouw gaan elke dag naar het ziekenhuisbed van hun zoon Kaïs (4). Het jongetje ontwikkelde door een coronabesmetting de zeldzame kinderziekte PIMS (MIS-C), waarvan kinderen ernstig ziek kunnen worden. Niemand kan voorspellen hoe de ziekte zal verlopen. Grégory wil andere ouders waarschuwen: “Hou je kinderen goed in de gaten. Het is belangrijk dat ook zij zo voorzichtig mogelijk zijn. Om zichzelf en andere kinderen te beschermen.”
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen
  Play

  Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen