De patiënten werden met de ziekenwagen naar de nieuwe locatie overgebracht.
Volledig scherm
De patiënten werden met de ziekenwagen naar de nieuwe locatie overgebracht. © Dieter Nijs

Jules Bordet Instituut verhuist naar Erasmuscampus

BrusselHet Jules Bordet Instituut is afgelopen weekend naar de Erasmuscampus in Anderlecht verhuisd. Tot nu was het gevestigd op de Brusselse Waterloolaan.

 1. Gratis gidsbeurt in De Lambiek (en er mag natuurlijk geproefd worden)
  Beersel

  Gratis gidsbeurt in De Lambiek (en er mag natuurlijk geproefd worden)

  Het mag dan het laagseizoen zijn wat toerisme betreft in de Zennevallei, de toeristische dienst van Beersel wil toch dat toerisme wat aanzwengelen en organiseert daarom op zaterdag 18 februari een gratis gidsbeurt in het Biercentrum De Lambiek. “Onze gids maakt je in verschillende haltes wegwijs in de wereld van het lambiekbier”, laat de gemeente Beersel weten. “Ook over de historiek van de typische lambiekbieren, over HORAL en de aangesloten lambiekbrouwers en -stekers zal de gids je een deskundige uitleg verschaffen. Een exclusieve film geeft een mooi beeld van het ambachtelijke brouwproces van lambiek en het steken van Oude Geuze en Oude Kriek.” Na de gidsbeurt die start om 14 uur volgt een proevertje en kan iedereen alle bieren in het assortiment degusteren. Inschrijven kan via de website www.delambiek.be.
 1. Challouk en co laten wrijvingen in RWDM-bestuur aan zich voorbij gaan: “Wij zijn hier met één doel, de titel pakken”
  Voetbal challenger pro league

  Challouk en co laten wrijvingen in RWDM-be­stuur aan zich voorbij gaan: “Wij zijn hier met één doel, de titel pakken”

  Dat trainer Vincent Euvrard over een mentaal sterke spelersgroep beschikt, is nogmaals tot uiting gekomen tegen de jeugdploeg van Standard. Ondanks wrijvingen in de bestuurskamer pakte de Brusselse club haar vijfde competitiezege op rij, waarmee ze door het puntenverlies van Beveren en Beerschot op één speeldag van het einde van de reguliere competitie als leider aan de play-offs begint.