Louis De Jaeger (27) en Louis Lammertyn (33), oprichters van Moonlight Express.
Volledig scherm
PREMIUM
Louis De Jaeger (27) en Louis Lammertyn (33), oprichters van Moonlight Express. © LDJ

Jonge ondernemers plannen luxueuze nachttrein tussen Brussel en Berlijn: “Moonlight Express wordt een beetje als tijdreizen”

BrusselStel je een nachttrein voor die net zo is ingericht als een hotel. In de coupés vind je geen zitplaatsen, maar wel comfortabele bedden. Je kan er aperitieven in de bar en dineren in het restaurant. Dat is de droom die jonge ondernemers Louis De Jaeger (27) en Louis Lammertyn (33) trachten waar te maken. Als alles goed verloopt, rijdt hun Moonlight Express vanaf april 2022 tussen Brussel en Berlijn. “We willen iedereen verleiden met ons concept: van klimaatbewuste jongeren tot nostalgische babyboomers”, vertellen ze.

 1. Jonathan De Bie (RWDM) ook op Westerlo in doel: “Blij dat ik kans krijg om te tonen wat ik in mijn mars heb”
  Voetbal 1B

  Jonathan De Bie (RWDM) ook op Westerlo in doel: “Blij dat ik kans krijg om te tonen wat ik in mijn mars heb”

  RWDM, dat sinds een aantal weken niet meer moet vrezen voor degradatie, is het winnen blijkbaar verleerd. Na een 2 op 15 tegen de op papier betere ploegen van de reeks, lukte het Molenbeek ook vorige vrijdag niet om tegen hekkensluiter Club NXT een driepunter te pakken. De debuterende jonge doelman Jonathan had nochtans niet veel werk op te knappen, maar moest zich wel gewonnen geven bij een penalty.
 2. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Automobilist kan filmen hoe naast hem trein ontspoort
  Play

  Automobi­list kan filmen hoe naast hem trein ontspoort

 2. Lach mee met de grappigste momenten van prins Philip
  Play

  Lach mee met de grappigste momenten van prins Philip