kabinet Gatz
Volledig scherm
© kabinet Gatz

Jette krijgt nieuwbouw voor kleuters Van Asbroeckschool en Nederlandstalige academie

JetteDe gemeente Jette, de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en de Vlaamse overheid slaan de handen in elkaar om de kleuters en leerlingen van de Nederlandstalige academie voor Muziek-Woord-Dans op de campus Van Asbroeck van nieuwe gebouwen te voorzien.

 1. Terugkerende Nora uit Syrië baart Jong N-VA Vilvoorde zorgen
  vilvoorde, schaarbeek

  Terugkeren­de Nora uit Syrië baart Jong N-VA Vilvoorde zorgen

  Jong N-VA Vilvoorde maakt zich zorgen over een van de zes IS-vrouwen dat deze week terug naar België keerden. Nora V. is afkomstig van Schaarbeek maar was gehuwd met een gesneuvelde Vilvoordenaar. “We vrezen dat ze hier straks weer vrij rondloopt en misschien oude banden aanhaalt in Vilvoorde. Het laatste wat we willen is natuurlijk dat deze vrouwen hier opnieuw jongeren tot radicalisering aanzetten”, aldus Bergers.
 2. MIVB en fietsverenigingen vragen aandacht voor verkeersveiligheid “38 ongevallen tussen fietsers en bus of tram op 1 jaar tijd”
  PREMIUM
  Brussel

  MIVB en fietsvere­ni­gin­gen vragen aandacht voor verkeers­vei­lig­heid “38 ongevallen tussen fietsers en bus of tram op 1 jaar tijd”

  Fietsvereningen Pro Velo, GRACQ en de Fietsersbond zetten samen met vervoersmaatschappij MIVB de eerste stap naar een samenwerking voor meer verkeersveiligheid. Hoewel het aantal ongvallen tussen fietsers en een bus of tram is gedaald in 2021, is er nog een lange weg te gaan. De samenwerking heeft als doel om via verschillende acties de veiligheid te verbeteren. Zo organiseerden ze een eerste initiatief waarbij buschauffeurs en fietsers van rol wisselden.