Izzy Dunga van café Archipel.
Volledig scherm
PREMIUM
Izzy Dunga van café Archipel. © Marc Baert

Izzy van café Archipel kijkt na donkere dagen met goed gemoed naar heropening: “Beetje stress, maar vooral enthousiasme”

BrusselOm in de juiste sfeer te raken plant Archipel-uitbater Izzy een terrastafeltje neer voor de deuren van zijn café in het hart van de hoofdstad. Het regent, maar dat neemt de cafébaas er graag bij. Al jarenlang staat Archipel bekend als een van de meest levendige bruine kroegen in de binnenstad, waar het tot in de vroege uurtjes goed toeven is . Met een relatief groot terras naar Brusselse normen mag het café zaterdag heel wat volk verwachten. “Ik wil zeker meer overheidshulp, maar kijk: we zijn er nog. We hebben het overleefd.”

  1. Walvis blikt vooruit op heropening: “Ik hoor van klanten dat ze er zaterdag een maandloon gaan doorjagen, maar wij zitten nog met veel vragen”
    PREMIUM
    Brussel

    Walvis blikt vooruit op heropening: “Ik hoor van klanten dat ze er zaterdag een maandloon gaan doorjagen, maar wij zitten nog met veel vragen”

    Hoewel Senem Onal en Jordan Greenwood met nog heel wat vragen zitten met het oog op de heropening van de horeca, blijven de uitbaters van Café Walvis positief. Het bruisende café-restaurant in de Dansaertstraat gaat komende zaterdag dan wel met gemengd gemoed te lijf, het glas is eerder halfvol dan halfleeg. “We bevinden ons op onbekend gebied. Het is zenuwslopend dat we niet langer dan een paar dagen vooruit kunnen plannen. Maar we gaan onze klanten en medewerkers terugzien. Daar kijken we het meeste naar uit.”