getuigenissen uit Matongé
Volledig scherm
PREMIUM
getuigenissen uit Matongé © Marc Baert

Inwoners Matongéwijk in Brussel willen standbeeld Leopold II weg: “Zo’n wreedaard hoort niet op een voetstuk”

Het Leopold II-standbeeld op het Brusselse Troonplein? "Weg ermee", zeggen de inwoners van de Congolese wijk Matongé resoluut. "We weten ook wel dat het racisme niet samen met dat monument zal verdwijnen, maar het zou een belangrijke stap in de goede richting zijn."

18 reacties

 • Nicolaas Van Der Weyden

  1 jaar geleden
  Ze gaan nog hun gelijk halen ook let maar op. Nu is er carte blanche.
 • Jos Goris

  1 jaar geleden
  Abdel Nasser, ergens heb je gelijk maar nu weet ik meer dan vroeger op school ? Over de Romeinen,de Vikings,de Oude Belgen, Napoleon weet ik meer dan over Leopold de tweede, nu begrijp ik waarom!
 • Didi Bellens

  1 jaar geleden
  Nu moet het ineens weg? Het heeft 7 jaar geen probleem geweest en met al die rotzooi van in US moeten ze hier nu ook komen hun wetten stellen. Sorry maar dit is me toch te ver. Daarbij dit was vroeger veel vroeger en in een andere context. Hopelijk geven ze hier daar niet aan toe.
 • Veerle De cock

  1 jaar geleden
  Wanneer gaat dit stoppen.is onze regering niet in staat dit een halt toe te roepen .
 • Nico Van Roost

  1 jaar geleden
  De vraag om "geschiedenis" weg te halen zegt eigenlijk veel over de maatschappij waarin we leven. Ongeacht onze etnische afkomst, we leven in een wereld waar verdraagzaamheid, tolerantie volledig weg is. Als elk van ons eens wil stilstaan en in de spiegel kijken. Stel jezelf eens de vraag hoe verdraagzaam, vreedzaam en tolerant ben ikzelf? Blijf van geschiedenis af, dat dit nu goed of slecht was. Het is een identiteit van een land.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?