Loredana Marchi aan de brug die dit jaar naar haar vernoemd werd.
Volledig scherm
PREMIUM
Loredana Marchi aan de brug die dit jaar naar haar vernoemd werd. © Marc Baert

INTERVIEW. Loredana Marchi, Molenbeeks monument: “De Molenbeekse jongeren van vandaag hebben niets te maken met de aanslagen”

Sint-Jans-MolenbeekVlakbij de Foyer kan je sinds deze zomer de grens tussen Molenbeek en Brussel oversteken via de Loredana Marchibrug. De Italo-Belgische sociaal werkster, ook directrice van de Foyer, zet zich al decennia in voor de verbinding tussen mensen en gemeenschappen. Het virus heeft die strijd alleen maar complexer gemaakt. “Als we anderen kruisen, hebben we nu de fysieke reflex om afstand te houden. Dat fysieke kan snel overslaan op een mentale beweging.” Hoog tijd voor een gesprek met Loredana Marchi, Molenbeeks bruggenbouwer.

 1. AZ Jan Portaels stelt plannen nieuw ziekenhuis voor: “100 bedden minder, maar we blijven alle zorg wel aanbieden”
  PREMIUM

  AZ Jan Portaels stelt plannen nieuw ziekenhuis voor: “100 bedden minder, maar we blijven alle zorg wel aanbieden”

  Het Algemeen Ziekenhuis Jan Portaels in Vilvoorde heeft zondag – op de Dag van de Zorg – haar plannen van de nieuwbouw voorgesteld. Die komt op de CAT-site, net achter het treinstation. Hoewel het aantal bedden fors slinkt, garandeert kersvers directrice Sarah Stroo dat alle zorg aangeboden blijft. “De nieuwbouw is noodzakelijk voor onze omschakeling naar het ‘ziekenhuis van de toekomst’”, klinkt het.
  Vilvoorde
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  3

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 3. Opgezette pauw, historische bar of portierspet: Hotel Métropole houdt openbare verkoop

  Opgezette pauw, histori­sche bar of portiers­pet: Hotel Métropole houdt openbare verkoop

  Altijd al een portiersoutfit, of bar- en receptiemeubels van een iconisch hotel in huis willen halen? Dan is er goed nieuws. Het bekende Hotel Métropole aan het Debrouckèreplein houdt namelijk op 30 maart een openbare veiling. Het hotel zal de deuren heropenen in 2025, na een eerdere overname door het investeringsfonds Lone Star Fund. Het hotel aan het De Brouckèreplein was een van de laatste Brusselse luxehotels dat in handen was van een familie. In april 2020 moest het echter haar activiteiten staken.
  Brussel
 1. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 2. Brandweer herdenkt collega Jean-François Spelmans, die vandaag 1 jaar geleden omkwam tijdens een interventie: “Voor de collega’s die er toen bij waren, was het bijzonder moeilijk”
  PREMIUM

  Brandweer herdenkt collega Jean-François Spelmans, die vandaag 1 jaar geleden omkwam tijdens een interven­tie: “Voor de collega’s die er toen bij waren, was het bijzonder moeilijk”

  Vandaag 1 jaar geleden overleed brandweerman Jean-François Spelmans bij een tragisch ongeval. Tijdens een interventie in het voormalige Sheraton-hotel in Brussel kwam hij terecht onder een ingestorte roltrap. De Brusselse brandweer bracht woensdagochtend een pakkend eerbetoon aan hun overleden collega ‘Jeff’. “Het ongeval ligt bij iedereen nog vers in het geheugen.”
  Brussel