Ahmed Manar
Volledig scherm
PREMIUM
Ahmed Manar © Marc Baert

INTERVIEW. Ahmed Manar, spreekbuis van de hongerstakers: “Het lijkt erop dat we bedrogen zijn”

BrusselTot op vandaag doet de Begijnhofkerk in het hart van de hoofdstad dienst als strijdtoneel van honderden mensen die stuk voor stuk op zoek zijn naar papieren. Bijna een jaar geleden begon de bezetting van de Brusselse kerk, een actie die snel navolging kreeg op campussen van de VUB en ULB. De bezetting mondde uit in een hongerstaking die zelfs de Vivaldi-regering onder hoogspanning plaatste. We zoomen in op de chronologie van de maanden voor, tijdens en na de hongerstaking van honderden sans-papiers met een van de hoofdrolspelers: Ahmed Manar. 

 1. Beste sommelier van het land legt uit hoe je goéde wijn herkent: “Hoe langer de smaak in je mond blijft hangen, hoe beter de kwaliteit”
  PREMIUM

  Beste sommelier van het land legt uit hoe je goéde wijn herkent: “Hoe langer de smaak in je mond blijft hangen, hoe beter de kwaliteit”

  Wanneer je voor een supermarktrek vol wijn staat of een wijnkaart vol suggesties op restaurant in handen hebt, is het soms moeilijk een keuze te maken. Welke wijn zal zijn geld waard zijn? En op welke details moet je letten? Yanick Dehandschutter (35) van Sir Kwinten (*), beste sommelier van het land volgens Michelin, legt uit waar je allemaal op moet letten: “Zelfs de grootte van de wijnglazen op tafel kan al iets verklappen.”
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.