Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Internering dreigt voor dader dodelijke steekpartij: “Hij antwoordt amper op een vraag”

EvereIn het onderzoek naar de dodelijke steekpartij in Evere is het psychiatrisch onderzoek van de vermoedelijke dader afgerond. Daaruit blijkt de man psychotisch is. “Hij luistert niet naar rationaliteit en weigert mee te werken”, klinkt het. De kans is groot dat de man geïnterneerd zal worden.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Wie wilde Mounia (36) dood? Eerste verdachte vrijgelaten, nieuwe verdachte ontkent alles ondanks bezwarende elementen: “Bloedanalyse wordt cruciaal”
  PREMIUM
  Evere

  Wie wilde Mounia (36) dood? Eerste verdachte vrijgela­ten, nieuwe verdachte ontkent alles ondanks bezwarende elementen: “Bloedana­ly­se wordt cruciaal”

  De nieuwe verdachte in het dossier rond de dodelijke steekpartij in Evere van eind mei ontkent dat hij de dader is. Nochtans werd er een bloedvlek op een trui van hem teruggevonden. “Er is geen enkele link tussen hem en het slachtoffer. De bloedanalyse zal cruciaal zijn”, aldus zijn advocaat Eddy Cochez. Ondertussen heeft de familie van de vrouw die eind mei in Evere op straat werd neergestoken zich burgerlijke partij gesteld in het onderzoek.