Themabeeld
Volledig scherm
Themabeeld © Peter Hilz

Internationale Brusselaars laten stem horen via participatieproject

Brussels GewestOnder de noemer ‘Live Here. Speak, hear.’ hebben internationale Brusselaars de afgelopen tijd hun ideeën voor de hoofdstad gelanceerd. Nu krijgen ze de kans om hun prioriteiten aan te duiden.

 1. Politie rekent drie drugsdealers in na simpele verkeerscontrole: 330 gram wiet en 22.000 euro in beslag genomen
  Schaarbeek

  Politie rekent drie drugsdea­lers in na simpele verkeers­con­tro­le: 330 gram wiet en 22.000 euro in beslag genomen

  De lokale recherche van de politie in Brussel stopte vorige week een wagen op de Leuvensesteenweg in Schaarbeek. In de auto zaten drie personen die al eerder gekend waren voor drugsgerelateerde feiten. Die controle leidde tot enkele huiszoekingen, waar de politie in totaal bijna 330 gram marihuana, 5 gram cocaïne, 22.055 euro en verpakkingsmateriaal in beslag nam. De drie verdachten werden ter beschikking gesteld van het parket van Brussel.
 1. Huishoudpersoneel van Brussels luxehotel Steigenberger Wiltcher’s staakt
  Brussel

  Huishoud­per­so­neel van Brussels luxehotel Steigenber­ger Wiltcher’s staakt

  In het Brusselse luxehotel Steigenberger Wiltcher’s, aan de Louizalaan, heeft het personeel dat de kamers schoonmaakt vandaag het werk neergelegd. Een vijftigtal heeft ook de inkomhal van het hotel bezet. Met deze actie keert het personeel zich tegen een aangekondigde herstructurering. Mogelijk zal er ook de volgende dagen nog protest zijn, verklaarde vakbondsafgevaardigde Didier Mvula (CSC). “Het personeel wil dat niet alleen de boekhouding telt”, klinkt het.
 2. Van een spiegelkot tot frites van een sterrenchef: deze zes frituren moet je zelf eens uittesten
  PREMIUM
  Brussel en rand

  Van een spiegelkot tot frites van een sterren­chef: deze zes frituren moet je zelf eens uittesten

  Zin in een frikandel, Bicky Burger of een lekkere bak friet? Van 29 november tot 5 december heb je een extra excuus om een frituur op te zoeken, want dan is het namelijk Week van de Friet. Een ode aan onze nationale trots kan dan ook niet ontbreken. We zochten de opvallendste, lekkerste, oudste en origineelste frietkoten uit Brussel en de rand voor jullie op. Culinaire frites van Sergio Herman of een friturist die al zijn derde ‘barak’ aan het verslijten is,... lees er hier alles over.