In het Jubelpark, met de bekende triomfboog, richtte Paul Otlet het Mundaneum op.
Volledig scherm
In het Jubelpark, met de bekende triomfboog, richtte Paul Otlet het Mundaneum op. © Photo News

In de voetstappen van Paul Otlet: ontdek het verhaal van een van de grondleggers van de informatiewetenschap

BrusselZin om er even tussenuit te knijpen? Wij selecteren elke week de mooiste fiets- en wandelroutes in Vlaanderen: eentje in elke regio. Deze week staat alles in het teken van de Dag van de Wetenschap. In Brussel ontdek je tijdens een wandeling het verhaal van Paul Otlet, een van de grondleggers van de informatiewetenschap.

 1. Oudste café van Schaarbeek herleeft tijdelijk in buurthuis: “Hoop op termijn een vaste locatie te vinden”
  PREMIUM
  Schaarbeek

  Oudste café van Schaarbeek herleeft tijdelijk in buurthuis: “Hoop op termijn een vaste locatie te vinden”

  In de Citizen Corner in Schaarbeek staat sinds december een nagenoeg exacte replica van ‘Aux Trois Rois’. Aan de muren prijken nog originele objecten uit het oorspronkelijke café, dat sinds 1850 vrijwel ongewijzigd bleef en op zijn hoogtepunt een levensader vormde voor het lokale verenigingsleven. In 2016 werd het pand echter verkocht, en dreigde een groot deel van de geschiedenis verloren te gaan. Maar dat was buiten Philippe Debroe gerekend: “Ons lokaal erfgoed verdient beter. Want voor je het weet ben je een hele generatie cafés kwijt, en daarmee ook alle verhalen die erachter zitten.”
 2. Infrabel voert onderhoudswerken uit
  Lot

  Infrabel voert onderhouds­wer­ken uit

  Infrabel voert deze maand onderhoudswerken uit ter hoogte van de Jozef Huysmanslaan in Beersel. De werken zijn nodig om de veiligheid en continuïteit van het treinverkeer te garanderen. Ze vinden ’s nachts tussen 23.30 uur en 4.30 uur plaats en dat van 13 tot 17 februari. De machines kunnen geluidsoverlast veroorzaken en er zal ook werfverkeer in de buurt zijn. Ten slotte zal er ook werfverlichting branden. Meer info is te vinden op www.infrabel.be/nl/werven.