Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

IN BEELD: ‘Vergeten sectoren’ laten van zich horen in hartje Brussel: “Wij waren de eersten die moesten sluiten en we zijn de laatsten die mogen heropenen”

BrusselOnder de naam “We are essential” vond vrijdagavond een manifestatie plaats in het centrum van Brussel. Doel van de actie was om aandacht te vragen voor de “vergeten sectoren”. Het gaat vooral over discotheken, dancings en andere feestgelegenheden.

 1. Curator verdedigt nieuwe tentoonstelling Banksy: “Hij is niet tegen dit initiatief, maar hij verbiedt het ook niet”
  PREMIUM
  Brussel

  Curator verdedigt nieuwe tentoon­stel­ling Banksy: “Hij is niet tegen dit initiatief, maar hij verbiedt het ook niet”

  Opnieuw strijkt de wereldvermaarde streetartist Banksy neer in Brussel met een expo waarvoor hij nooit toestemming gaf. Deze keer gaat het om de tentoonstelling ‘Banksy, genius or vandal?’, die eerder al verschillende wereldsteden aandeed en al zo'n drie miljoen kunstenthousiastelingen wist te charmeren. Voor curator Alexander Nachkebiya is het geen probleem dat Banksy zelf geen fan is van betalende expo’s die zijn werken tentoonstellen. “Als hij dit soort tentoonstellingen koste wat kost wil vermijden, kan hij zijn kunst beter niet te koop stellen. Want zodra je dat doet, verlies je de controle erover.”
 2. Georges Heylens (bijna 80) sluit als oudste in de rij onze reeks van ‘bijna vergeten EK-helden’ af: “Paul Van Himst was altijd als een broer voor mij”
  voetbal

  Georges Heylens (bijna 80) sluit als oudste in de rij onze reeks van ‘bijna vergeten EK-hel­den’ af: “Paul Van Himst was altijd als een broer voor mij”

  Over minder dan twee maanden viert Georges Heylens zijn 80ste verjaardag. De Brusselaar is daarmee de oudste van de 26 bijna vergeten EK-helden die wij de afgelopen tien dagen aan het woord hebben gelaten over hun herinneringen aan hun eigen EK-wedstrijden en hun verwachtingen voor de Rode Duivels op het Europees Kampioenschap dat straks van start gaat. Hopelijk hebt u genoten van deze reeks en de ‘trip down Memory Lane’ van de vroegere voetbalidolen. Zij zelf deden dat alvast wel, bleek uit de vele positieve reacties.