IN BEELD. Relschoppers laten ravage achter na WK-match België-Marokko

De politie heeft een tiental administratieve arrestaties en één gerechtelijke aanhouding verricht naar aanleiding van de rellen zondagnamiddag in het centrum van Brussel. Dat meldt de politiezone Brussel Hoofdstad/Elsene. Er is schade en mensen zijn gewond geraakt, met name op de Lemonnierlaan, door relschoppers na afloop van de WK-wedstrijd tussen België en Marokko (0-2) in Qatar. Een honderdtal agenten heeft moeten ingrijpen tegen de relschoppers die het straatmeubilair vernielden en met projectielen naar de agenten gooiden. De politie maakte ook gebruik van een waterkanon.

 1. Camerata Orkest zoekt muzikanten
  Linkebeek

  Camerata Orkest zoekt muzikanten

  Het Camerata Orkest is op zoek naar nieuwe muzikanten. “Ons amateurorkest staat open voor iedere muzikant die wil experimenteren met symfonisch spel”, klinkt het. “Strijkers, blazers, behalve fluiten, hobo’s en klarinetten, of slagwerk zoals pauken..., iedereen is welkom. Er is geen specifiek niveau vereist; alleen motivatie en regelmatige deelname aan de repetities worden verwacht.” Het orkest repeteert elke zondag in ‘T Schoolke en dat van 10 uur tot 12.30 uur. Meer info op comitelinkebeek01@gmail.com.
 2. Verdachte van mesaanval in Brussels metrostel aangehouden voor poging tot moord, nog één slachtoffer in ziekenhuis
  Brussel

  Verdachte van mesaanval in Brussels metrostel aangehou­den voor poging tot moord, nog één slachtof­fer in ziekenhuis

  In een Brussels metrostel heeft maandagavond de 30-jarige Anwar H. enkele mensen aangevallen met een mes. Daarbij vielen drie gewonden, van wie er één even in levensgevaar verkeerde. Een 25-jarige man ligt nog steeds in het ziekenhuis. De aanvaller kon opgepakt worden en werd intussen voorgeleid wegens poging moord. Er is ook een psychiatrisch onderzoek bevolen.
 1. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.
 2. Val van fietsster in de Zenne rijt oude wonden open bij vader van verdronken Frederik Vanclooster (21): “Zo duur kan een reling toch niet zijn?”
  PREMIUM
  Zemst/Vilvoorde

  Val van fietsster in de Zenne rijt oude wonden open bij vader van verdronken Frederik Vancloos­ter (21): “Zo duur kan een reling toch niet zijn?”

  Het nieuws over de 25-jarige I.K. die zaterdagnacht verdween na een val met haar fiets in het water, slaat in als een bom bij oud-journalist Lucas Vanclooster. Een jonge twintiger die op een koude nacht in januari in het water terechtkomt en geen schijn van kans maakt om te overleven. Het is niet alleen wat gisteren gebeurde toen I.K. (25) op weg was naar huis in Eppegem na haar werk. Ook Frederik Vanclooster (21) uit Vilvoorde verdween na een val in het kanaal in Vilvoorde. De gelijkenissen tussen beide ongevallen zijn zo frappant dat het bij vader Lucas Vanclooster oude wonden openrijt.