Bij de zware woningbrand die afgelopen nacht is uitgebroken in de Heyvaertstraat in Anderlecht zijn 30 mensen gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. Eén persoon overleefde de vlammen niet.
Volledig scherm
Bij de zware woningbrand die afgelopen nacht is uitgebroken in de Heyvaertstraat in Anderlecht zijn 30 mensen gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. Eén persoon overleefde de vlammen niet. © Brandweer Brussel

IN BEELD. Nieuwe foto’s tonen hoe Brusselse brandweermannen slachtoffers uit appartementsblok dragen

AnderlechtDe hevige brand van afgelopen nacht in Anderlecht zindert nog na in de buurt. Op nieuwe beelden van de Brusselse brandweer is te zien hoe brandweermannen sommige slachtoffers buiten dragen. Ook vier brandweerlieden raakten gewond bij de reddingswerken.

 1. Hevige brand in Anderlecht: brandweer waakt hele nacht over getroffen gebouw, gemeente vangt 14 families op in hotels
  Anderlecht

  Hevige brand in Anderlecht: brandweer waakt hele nacht over getroffen gebouw, gemeente vangt 14 families op in hotels

  Er zal de hele avond en nacht een brandwacht ter plekke blijven in de Heyvaertstraat in Anderlecht, waar afgelopen nacht een hevige brand woedde. Dat meldt Walter Derieuw, woordvoerder bij de Brusselse brandweer. De gemeentediensten brachten 14 families onder in twee hotels. De balans blijft met één dodelijk slachtoffer, vier personen in kritieke toestand en 30 ziekenhuisopnames in totaal ongewijzigd.
 2. “Alsof ik een kind ben verloren”: zware brand in Anderlecht slaat diepe wonden bij bewoners
  PREMIUM
  Anderlecht

  “Alsof ik een kind ben verloren”: zware brand in Anderlecht slaat diepe wonden bij bewoners

  In de nacht van zondag op maandag brak er in de Heyvaertstraat in Anderlecht een hevige woningbrand uit. Tientallen bewoners moesten geëvacueerd worden, 30 mensen zijn naar het ziekenhuis overgebracht, één persoon overleefde de brand niet, en vier mensen vechten nog voor hun leven. De overige bewoners beseffen nog niet goed wat hen is overkomen. Abdulkader (25) en zijn vrouw Amina (28) lagen te slapen toen ze opgeschrikt werden door het intense vuur. Sibel (60) ziet met haar zaak haar levenswerk na twintig jaar in vlammen opgaan: “Ik ben alles kwijt, maar ik hoop vooral dat iedereen het zal overleven.”
 3. 32e Irisfeest opnieuw volledig digitaal: “Vaccineer jullie, Brusselaars!”
  Brussel

  32e Irisfeest opnieuw volledig digitaal: “Vaccineer jullie, Brusse­laars!”

  Na de jubileumeditie in 2019 verloopt het 32ste Irisfeest, het feest van het Brussels Gewest, dit weekend voor het tweede opeenvolgende jaar nagenoeg volledig digitaal. “Maar door jullie veerkracht en moed en de vaccinatie, komt er stilaan licht aan het einde van de coronatunnel”, zegt minister-president Rudi Vervoort in een videoboodschap samen met de voorzitter en ondervoorzitter van het Brussels Parlement, Rachid Madrane en Guy Vanhengel, en met muziek van Daan en Blanche.
 1. Stunt op snelweg blijkt levensreddend manouvre te zijn
  Play

  Stunt op snelweg blijkt levensred­dend manouvre te zijn

 2. Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'
  Play

  Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'