BELGA
Volledig scherm
© BELGA

IN BEELD. Honderden mensen nemen afscheid van Lange Jojo: “Ik ben weg, maar moge het feest voortgaan”

KoekelbergOngeveer 400 mensen hebben woensdag om 11.00 uur in de Basiliek van Koekelberg de uitvaart bijgewoond van Lange Jojo, de Brusselse volkszanger die vorige week op 85-jarige leeftijd is overleden. De kerk was volzet, maar al zijn familieleden, vrienden en de fans die bij het begin van de dienst arriveerden, konden de dienst bijwonen.

 1. N-VA over eerste helft legislatuur: “Brusselse meerderheid maakt meer ruzie dan ze regeert”
  Brussels Gewest

  N-VA over eerste helft legisla­tuur: “Brusselse meerder­heid maakt meer ruzie dan ze regeert”

  De eerste helft van de legislatuur is voorbij. Voor de N-VA-fractie in het Brussels Parlement was dat donderdag de aanleiding om een balans op te maken van het beleid en dat is vernietigend. “De Brusselse meerderheid blinkt eerder uit in ruziemaken dan in regeren”, zegt fractieleidster Cieltje Van Achter scherp. “Denk maar aan de belangrijke dossiers waar gedreigd wordt met een wisselmeerderheid: neutraliteit, taxi’ en onverdoofd slachten”.
 2. Rock Werchter en Tomorrowland organiseren samen nieuw festival in Brussel, genaamd ‘CORE’
  Play
  MUZIEK
  34

  Rock Werchter en Tomorrow­land organise­ren samen nieuw festival in Brussel, genaamd ‘CORE’

  Tomorrowland en Rock Werchter slaan de handen in elkaar voor een opvallende samenwerking. De twee organisaties introduceren een nieuw tweedaags festival, genaamd CORE. De eerste editie vindt eind mei plaats in het Brusselse Ossegempark, de locatie waar ook Couleur Café doorgaat. De organisatie belooft een mix van quality indie, hiphop, electronica, hyperpop en alternative dance, gecombineerd met veel kunst en een ‘exquise foodbeleving’.
 3. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.