Enkele van de o zo herkenbare studentenkoten worden deze week al ontmanteld.
Volledig scherm
Enkele van de o zo herkenbare studentenkoten worden deze week al ontmanteld. © Foto Baert

Iconische koten tegen de vlakte

ETTERBEEKOp de VUB-campus is deze week de afbraak begonnen van de iconische studentenkoten uit de jaren '70. Die voldoen niet langer aan de hedendaagse eisen op het vlak van wooncomfort en milieuvriendelijkheid, en ruimen nu plaats voor de uitbreiding van het zwembad. Al wil de universiteit er wel enkele bewaren als cultureel erfgoed.

 1. Agenten vrijgesproken voor buitensporig geweld tegen arrestant: “Niet duidelijk waar en wanneer slachtoffer verwondingen heeft opgelopen”
  PREMIUM
  Brussel

  Agenten vrijgespro­ken voor buitenspo­rig geweld tegen arrestant: “Niet duidelijk waar en wanneer slachtof­fer verwondin­gen heeft opgelopen”

  Drie agenten zijn vrijgesproken voor buitensporig geweld tegen een arrestant, dat 8 jaar geleden zou hebben plaatsgevonden. De man liep een schedelbreuk, een gebroken neus en gescheurde trommelvliezen op. Naar eigen zeggen werd hij het slachtoffer van brutaal politiegeweld. Eerder had het parket ook al de vrijspraak gevorderd. De rechter volgde dit nu: “De rechtbank kon niet met zekerheid vaststellen hoe en waar het slachtoffer zijn verwondingen had opgelopen”, klonk het in het vonnis.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw