Hooligans Anderlecht en Young Boys Bern slaan bekende brasserie kort en klein.
Volledig scherm
Hooligans Anderlecht en Young Boys Bern slaan bekende brasserie kort en klein. © RV

Hooligans Anderlecht en Young Boys Bern slaan bekende brasserie kort en klein: 23 Zwitsers bestuurlijk aangehouden

BrusselEen 30-tal hooligans van Anderlecht en het Zwitserse Young Boys Bern kregen het woensdag om iets voor 21 uur met elkaar aan de stok in brasserie Le Falstaff in Brussel. De ruzie liep uit de hand en de heethoofden begonnen te gooien met het meubilair en ruiten in te slaan. De politie ging over tot de bestuurlijke aanhouding van 23 supporters met de Zwitserse nationaliteit: “We zetten ze desnoods zelf aan de grens af”

36 reacties

 • Kris Depoorter

  5 maanden geleden
  Waarom word hier steeds het woord 'supporters' gebruikt?? Dit zijn criminelen die zich vermommen achter een voetbalploeg.
 • Ludo Hermans

  5 maanden geleden
  Ik dacht dat gekende relschoppers nu al gestraft werden vanaf 8 feiten in plaats van 10.
 • Dirk Van Den Bossche

  5 maanden geleden
  Om 21uur was de match nog bezig , dus die kwamen niet naar het stadion ,maar naar de stad om herrie te schoppen. Voetbal een feest?
 • Wesley Kenis

  5 maanden geleden
  Eigenlijk is het nog simpeler: koppel de tickets aan een bewijs van gied gedrag en zeden. En ieder voor zich bestellen met max 1 ticket per.persoon toegelaten. Dan staat hun naam.op het ticket en weet je direkt woe je miet aanpakken. Gedaan met verstopprtje spelen in de massa
 • Vannuffel Jos

  5 maanden geleden
  Met RSCA altijd prijs. Gewoon uit de Europese beker verbannen.
 1. Belgische Voetbalbond zoekt Court Coach voor Belgian Red Court in Halle
  Halle

  Belgische Voetbal­bond zoekt Court Coach voor Belgian Red Court in Halle

  De Koninklijke Belgische Voetbalbond gaat op zoek naar 18 voetbalgekke en sociaal geëngageerde Court Coaches. Zij zullen op een Belgian Red Court in hun buurt, een project van de voetbalbond waarbij oude voetbalpleintjes worden omgetoverd tot moderne mini-voetbaltempels, op regelmatige basis voetbalactiviteiten geven aan kinderen en jongeren. Ook in Halle wordt zo een Belgian Red Court ingericht. ““We zoeken naar voetbaldieren met een hart voor jongeren en vrijwilligerswerk. De Court Coaches geven de buurtwerking vorm met een wekelijks programma”, zegt Football & Social Responsibility Specialist bij de KBVB Robin Cnops. “We laten de coaches vrij in wanneer ze training geven en welke activiteiten ze organiseren. De leeftijdscategorie is bewust gekozen tussen 16 en 26 jaar omdat we weten dat net zij zich het best kunnen inleven in de leefwereld van de jongeren.” Meer informatie over de vacature en selectieprocedure is terug te vinden via deze link.
 1. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  22

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.
 2. Cursus Nederlands voor anderstalige ouders van schoolkinderen
  Beersel

  Cursus Nederlands voor anderstali­ge ouders van schoolkin­de­ren

  Anderstalige ouders van kinderen die school lopen op basisschool Blokbos in Lot kunnen een cursus Nederlands volgen die aangeboden wordt door het gemeentebestuur. “Door die lessenreeks aan te bieden geven we hen de kans om hun Nederlands te versterken en hun betrokkenheid tot de school te vergroten”, laat het gemeentebestuur weten. Beersel doet hiervoor een beroep op LIGO, het Centrum voor Basiseducatie dat het meest expertise heeft met deze doelgroep. De cursus gaat door van 13 februari tot 26 juni Door de financiële tussenkomst van de gemeente betalen de cursisten amper 2 euro voor de cursus.