Illustratie (niet van de bewuste betoging)
Volledig scherm
Illustratie (niet van de bewuste betoging) © ANP

Honderdtal manifestanten betuigen steun aan Palestina

BrusselVoor het ministerie van Buitenlandse Zaken in Brussel heeft woensdag om 16 uur een honderdtal betogers een solidariteitsactie gehouden voor het Palestijnse volk. Ze betuigen hun steun aan de Palestijnen die slachtoffer werden van de recente Israëlische bombardementen op de Gazastrook.

 1. RWDM-trainer Euvrard na 3-0-zege tegen KSV Oudenaarde: “Op basis van het spel en de kansen is het een verdiende kwalificatie”
  voetbal beker van belgie

  RWDM-trai­ner Euvrard na 3-0-zege tegen KSV Oudenaarde: “Op basis van het spel en de kansen is het een verdiende kwalifica­tie”

  RWDM heeft in de 32ste finales van de beker van België gedaan wat het moest doen tegen Oudenaarde, een club uit tweede nationale in Vlaanderen: zich kwalificeren voor de volgende ronde, waarin de clubs uit 1A in de dans springen. Tegen een ultradefensief Oudenaarde kon RWDM ondanks heel veel balbezit pas in het laatste kwartier zekerheid verwerven. Met dank aan invaller Rikelmi, die zelf scoorde en een assist gaf voor een eigen doelpunt bij Oudenaarde.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 1. Start academiejaar aan de VUB, aantal inschrijvingen opnieuw gestegen: “Blij dat we terug fysiek naar de les kunnen gaan”
  PREMIUM
  etterbeek

  Start academie­jaar aan de VUB, aantal inschrij­vin­gen opnieuw gestegen: “Blij dat we terug fysiek naar de les kunnen gaan”

  Op een regenachtige maandag ging het nieuwe academiejaar van start op de Vrije Universiteit Brussel. Voor het vijfde jaar op rij zag de Brusselse universiteit het aantal inschrijving stijgen. Dit jaar gelden er ook geen covidrestricties meer, een verademing volgens zowel de nieuwe rector als de nieuwe studenten. “Door het uitblijven van beperkingen kunnen we weer volop inzetten op het gemeenschapsgevoel binnen onze campus.”