De jongeren stonden dicht bij elkaar te feesten.
Volledig scherm
De jongeren stonden dicht bij elkaar te feesten. © VTM Nieuws

Honderden opeengepakte jongeren feesten aan Brussels Flageyplein: “Hebben deze mensen dan niets onthouden van de voorbije maanden?”

Afgelopen nacht vond een massabijeenkomst plaats op het Flageyplein in Brussel. Honderden mensen stonden dicht bij elkaar en zonder mondmasker aan te dansen en te feesten. Het hoeft geen betoog dat dit compleet indruist tegen de coronamaatregelen. De politie moest tussenkomen om de mensen te verwijderen, maar die verplaatsten zich dan naar andere pleinen in de buurt. “Dit is niet slim en geeft een heel verkeerd signaal”, reageerde viroloog Marc Van Ranst in VTM Nieuws.

215 reacties

 • Paul Verbinnen

  1 jaar geleden
  Alle straten afzetten en iedereen die daar is een boete van 500 euro en ze zullen de samenscholing wel afleren.
 • Erwin Fiers

  1 jaar geleden
  Een echte schande.En de politici weten zogezegd van niks.Die mondmaskers zijn enkel goed bij dichtbevolkte plaatsen.Maar dit is een massaevenement.Zwaar straffen a.u.b.
 • Rudy Van Dam

  1 jaar geleden
  Onverantwoord en zelfzuchtig! Dit zijn de mensen waarvoor 10 miljoen brave belgen binnenkort opnieuw in lockdown zullen moeten gaan. Welk beeld geeft dit voor de verpleegkundigen die maandenlang hun uiterste best gedaan hebben om mensen door de crisis te helpen? Als binnenkort de ziekenhuizen terug vol zullen liggen, zou men al deze mensen de toegang moeten weigeren! Maar eerst: allemaal een boete van 250€!
 • Marc Strauven

  1 jaar geleden
  Mensen willen vrij zijn, wandelen met hun kinderen,genieten van het mooie weer. Ze willen gewoon datgene doen wat altijd normaal is geweest. Vind u werkelijk dat u het morele recht heeft te eisen, omdat u bang bent, anderen hun vrijheid maar moeten opgeven om u zo een veilig gevoel te geven. Onze samenleving wordt niet verwoest door het corona virus maar door de slaven mentaliteit van de bevolking.
 • jan boden

  1 jaar geleden
  Die leeftijdscategorie loopt op zich weinig risico, het wordt pas problematisch als ze 's anderendaags hun grootouders gaan bezoeken.
 1. Van art nouveau-glans tot machtig modernisme: 8 architecturale pareltjes in Brussel
  PREMIUM
  Brussels Gewest

  Van art nou­veau-glans tot machtig modernisme: 8 architectu­ra­le pareltjes in Brussel

  Van art nouveau-kroonjuwelen die net niet aan de sloophamer ontsnapten tot het gebouw waar Trump graag een ambassade wou neerpoten. Onder de noemer Archiweek organiseert het Brusselse Gewest vanaf zondag 10 oktober tien dagen de architectuurdagen, met een focus op het doorbreken van vastgeroeste gewoontes in de architectuur. We lijsten acht Brusselse architecturale pareltjes op die de tand des tijds hebben doorstaan.
 2. Covid Safe Ticket voortaan verplicht in Brussel, maar daar lijkt men vooral in de horeca niet wakker van te liggen: “Bang voor boetes? Wie gaat mij hier komen controleren?”
  PREMIUM
  Brussel

  Covid Safe Ticket voortaan verplicht in Brussel, maar daar lijkt men vooral in de horeca niet wakker van te liggen: “Bang voor boetes? Wie gaat mij hier komen controle­ren?”

  In Brussel moet je vanaf vandaag een Covid Safe Ticket voorleggen wanneer je op café, restaurant, naar het ziekenhuis, naar een sportwedstrijd of naar de fitness wil. Maar nu al blijkt dat de coronapas vooral in de horeca als een last wordt beschouwd. “Aan mijn vaste klanten zal ik zeker niet vragen om een Covid Safe Ticket te tonen”, luidt het. In andere sectoren klinkt men gematigder.