De jongeren stonden dicht bij elkaar te feesten.
Volledig scherm
De jongeren stonden dicht bij elkaar te feesten. © VTM Nieuws

Honderden opeengepakte jongeren feesten aan Brussels Flageyplein: “Hebben deze mensen dan niets onthouden van de voorbije maanden?”

Afgelopen nacht vond een massabijeenkomst plaats op het Flageyplein in Brussel. Honderden mensen stonden dicht bij elkaar en zonder mondmasker aan te dansen en te feesten. Het hoeft geen betoog dat dit compleet indruist tegen de coronamaatregelen. De politie moest tussenkomen om de mensen te verwijderen, maar die verplaatsten zich dan naar andere pleinen in de buurt. “Dit is niet slim en geeft een heel verkeerd signaal”, reageerde viroloog Marc Van Ranst in VTM Nieuws.

215 reacties

 • Paul Verbinnen

  1 jaar geleden
  Alle straten afzetten en iedereen die daar is een boete van 500 euro en ze zullen de samenscholing wel afleren.
 • Erwin Fiers

  1 jaar geleden
  Een echte schande.En de politici weten zogezegd van niks.Die mondmaskers zijn enkel goed bij dichtbevolkte plaatsen.Maar dit is een massaevenement.Zwaar straffen a.u.b.
 • Rudy Van Dam

  1 jaar geleden
  Onverantwoord en zelfzuchtig! Dit zijn de mensen waarvoor 10 miljoen brave belgen binnenkort opnieuw in lockdown zullen moeten gaan. Welk beeld geeft dit voor de verpleegkundigen die maandenlang hun uiterste best gedaan hebben om mensen door de crisis te helpen? Als binnenkort de ziekenhuizen terug vol zullen liggen, zou men al deze mensen de toegang moeten weigeren! Maar eerst: allemaal een boete van 250€!
 • Marc Strauven

  1 jaar geleden
  Mensen willen vrij zijn, wandelen met hun kinderen,genieten van het mooie weer. Ze willen gewoon datgene doen wat altijd normaal is geweest. Vind u werkelijk dat u het morele recht heeft te eisen, omdat u bang bent, anderen hun vrijheid maar moeten opgeven om u zo een veilig gevoel te geven. Onze samenleving wordt niet verwoest door het corona virus maar door de slaven mentaliteit van de bevolking.
 • JAN KENIS

  1 jaar geleden
  Die leeftijdscategorie loopt op zich weinig risico, het wordt pas problematisch als ze 's anderendaags hun grootouders gaan bezoeken.