Sofie Ducheyne en Charlotte Lannoo tijdens de witte mars voor het zorgpersoneel.
Volledig scherm
Sofie Ducheyne en Charlotte Lannoo tijdens de witte mars voor het zorgpersoneel. © Carmen Schelkens

Honderden mensen stappen mee tijdens witte mars voor zorgpersoneel: “Vorig jaar een held, vandaag een misdadiger”

BrusselZondagmiddag verzamelden enkele honderden mensen aan het Noordstation in Brussel om op te komen voor het personeel uit de zorgsector. Ze stapten samen in een witte mars richting het Centraal station en lieten hun stem horen over het personeelstekort en de verplichte vaccinatie in de sector. 

  1. Verpleegkundigen van ‘Witte Woede’ betogen voor erkenning zwaar beroep: “We willen verbetering, anders wordt deze golf een tsunami”
    PREMIUM
    brussel

    Verpleeg­kun­di­gen van ‘Witte Woede’ betogen voor erkenning zwaar beroep: “We willen verbete­ring, anders wordt deze golf een tsunami”

    ‘Witte Woede’, een organisatie die opkomt voor meer ondersteuning voor verpleeg- en zorgkundigen, betoogden maandag van Brussel-Centraal tot Wetstraat. Uiteindelijk werden enkele mensen uitgenodigd voor een gesprek met woordvoerder van minister Frank Vandenbroucke. “De aantrekkelijkheid van ons beroep moet verbeteren. We hebben het gevoel dat ze er naar ons wordt geluisterd, maar nu moeten ze daad bij woord voeren”, zegt Geert Berden van Union4U.