Cedric Matthys
Volledig scherm
© Cedric Matthys

Hof van Cassatie verbreekt gedeeltelijk beslissing om rapper Valtònyc niet over te leveren aan Spanje

BrusselHet arrest van de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling waarbij beslist werd om de Spaanse rapper Valtònyc niet over te leveren aan Spanje, wordt gedeeltelijk verbroken. Dat heeft het Hof van Cassatie beslist.

 1. Openbaar ministerie tekent cassatieberoep aan tegen weigeren van overlevering Spaanse rapper Valtònyc: “Is er misschien druk vanuit Spanje?”
  Gent

  Openbaar ministerie tekent cassatiebe­roep aan tegen weigeren van overleve­ring Spaanse rapper Valtònyc: “Is er misschien druk vanuit Spanje?”

  Het openbaar ministerie heeft cassatieberoep aangetekend tegen de beslissing van de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) om de Spaanse rapper Valtònyc, die wegens zijn omstreden liedjesteksten tot drieënhalf jaar gevangenis veroordeeld werd en naar België was gevlucht, niet over te leveren aan Spanje. Dat bevestigt het Gentse parket-generaal.
 2. Rapper Valtònyc wordt niet overgeleverd aan Spanje: “Belgische wet op de majesteitsschennis in strijd met Grondwet”
  Gent

  Rapper Valtònyc wordt niet overgele­verd aan Spanje: “Belgische wet op de majesteits­schen­nis in strijd met Grondwet”

  De Spaanse rapper Valtònyc, die wegens zijn omstreden liedjesteksten tot drieënhalf jaar gevangenis veroordeeld werd en naar België was gevlucht, wordt niet overgeleverd aan Spanje. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling dinsdag beslist, nadat het Grondwettelijk Hof oordeelde dat de Belgische wet op de majesteitsschennis in strijd is met de Grondwet.