Rellen om dood Ibrahima.
Volledig scherm
PREMIUM
Rellen om dood Ibrahima. © Marc Baert

Hoe een vreedzame betoging in geen tijd gewelddadige rellen werden: “Zo wilden we Ibrahima niet herdenken”

Sint-Joost-ten-NodeDe familie van de overleden Ibrahima Barrie (23) wilde met een vreedzame betoging aandacht vragen voor zijn dood. Toch grepen boze jongeren de actie aan om in de aanval te gaan. “Dit wilden we niet.” Het relaas van een dag die bijzonder snel ontspoorde.

93 reacties

 • Andy Ketelslegers

  4 maanden geleden
  Daar komen ze nu mee af. Eerst gans de boel afbreken en dan komen te zeggen, dit wouden we niet. Komaan he, wij weten nu eenmaal dat jullie alleen maar amok makers zijn.
 • HUBERT JACOBS

  4 maanden geleden
  Achteraf gemakkelijk gezegd als tkot in brand staat, dit willen we niet, was er dan ook niet aan begonnen en wacht het onderzoek af maar nee is altijd schuld van politie, ik loop niet weg als de politie mij iets vraagt want ik hen niets te verbergen, hopelijk zijn al deze die opgepakt zijn goed verzekert zodat ze de schade kunnen betalen aan de slachtoffers en de zelfstandigen en de burgemeester mag ook zijn bijdrage leveren, dit nu nog toelaten terwijl ierderen moet binnen blijven.
 • FRANS HELLYN

  4 maanden geleden
  U kon op voorhand weten dat dit zo zou uitdraaien : het is elke keer zo Christine Hellyn
 • Suzanne Lemmens

  4 maanden geleden
  Er is maar één manier om die rellen te laten ophouden,doe alle politiekers die verantwoordelijk zijn voor Brussel een politie uniform aan en zet ze op de eerste rij bij de volgende manifestatie. Ik ben benieuwd hoe ze dan gaan reageren.
 • Jan Van de Velde

  4 maanden geleden
  Wat we in Brussel en andere steden meemaken, toont aan dat de versplintering van de politiek het bestuur verlamt. Teveel regels en zelfbediening en alleen maar sparen op de werkelijke staatsopdrachten en op degenen die het eigenlijke werk moeten doen. De hele staat moet op de schop. Het kan ook zonder politici.
 1. Agressieve kraaien "terroriseren" winkelier
  Play
  dieren

  Agressieve kraaien "terrorise­ren" winkelier

 2. Politie in India ontdekt verontrustende situatie: kinderen verpakken coronatesten in onhygiënische omstandigheden
  Play

  Politie in India ontdekt verontrus­ten­de situatie: kinderen verpakken coronates­ten in onhygiëni­sche omstandig­he­den