Rellen om dood Ibrahima.
Volledig scherm
PREMIUM
Rellen om dood Ibrahima. © Marc Baert

Hoe een vreedzame betoging in geen tijd gewelddadige rellen werden: “Zo wilden we Ibrahima niet herdenken”

Sint-Joost-ten-NodeDe familie van de overleden Ibrahima Barrie (23) wilde met een vreedzame betoging aandacht vragen voor zijn dood. Toch grepen boze jongeren de actie aan om in de aanval te gaan. “Dit wilden we niet.” Het relaas van een dag die bijzonder snel ontspoorde.

93 reacties

 • Andy Ketelslegers

  2 jaar geleden
  Daar komen ze nu mee af. Eerst gans de boel afbreken en dan komen te zeggen, dit wouden we niet. Komaan he, wij weten nu eenmaal dat jullie alleen maar amok makers zijn.
 • HUBERT JACOBS

  2 jaar geleden
  Achteraf gemakkelijk gezegd als tkot in brand staat, dit willen we niet, was er dan ook niet aan begonnen en wacht het onderzoek af maar nee is altijd schuld van politie, ik loop niet weg als de politie mij iets vraagt want ik hen niets te verbergen, hopelijk zijn al deze die opgepakt zijn goed verzekert zodat ze de schade kunnen betalen aan de slachtoffers en de zelfstandigen en de burgemeester mag ook zijn bijdrage leveren, dit nu nog toelaten terwijl ierderen moet binnen blijven.
 • FRANS HELLYN

  2 jaar geleden
  U kon op voorhand weten dat dit zo zou uitdraaien : het is elke keer zo Christine Hellyn
 • Suzanne Lemmens

  2 jaar geleden
  Er is maar één manier om die rellen te laten ophouden,doe alle politiekers die verantwoordelijk zijn voor Brussel een politie uniform aan en zet ze op de eerste rij bij de volgende manifestatie. Ik ben benieuwd hoe ze dan gaan reageren.
 • Jan Van de Velde

  2 jaar geleden
  Wat we in Brussel en andere steden meemaken, toont aan dat de versplintering van de politiek het bestuur verlamt. Teveel regels en zelfbediening en alleen maar sparen op de werkelijke staatsopdrachten en op degenen die het eigenlijke werk moeten doen. De hele staat moet op de schop. Het kan ook zonder politici.
 1. Betoging voor overleden Ibrahima (23) ontspoort volledig: meer dan 100 arrestaties, relschoppers bekogelen politiekantoor met molotovcocktails
  Brussel

  Betoging voor overleden Ibrahima (23) ontspoort volledig: meer dan 100 arresta­ties, relschop­pers bekogelen politiekan­toor met molotov­cock­tails

  Meer dan 400 mensen hebben woensdag betoogd bij het Noordstation in Brussel om duidelijkheid te vragen over de dood van Ibrahima Barrie. De 23-jarige jongeman overleed zaterdagavond nadat hij door de politie was opgepakt. De optocht verliep aanvankelijk vreedzaam, maar omstreeks 16 uur sloeg de sfeer om. Betogers gooiden met stenen en stichtten brand. De oproerpolitie kwam massaal ter plaatse en zette het waterkanon in. Een jongen van 17 jaar raakte gewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens getuigen werd hij door de politie geslagen met een wapenstok. Ook vier agenten liepen verwondingen op. “Meer dan 100 mensen zijn gearresteerd”, laat minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) weten via Twitter.
 2. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.