Rellen om dood Ibrahima.
Volledig scherm
PREMIUM
Rellen om dood Ibrahima. © Marc Baert

Hoe een vreedzame betoging in geen tijd gewelddadige rellen werden: “Zo wilden we Ibrahima niet herdenken”

Sint-Joost-ten-NodeDe familie van de overleden Ibrahima Barrie (23) wilde met een vreedzame betoging aandacht vragen voor zijn dood. Toch grepen boze jongeren de actie aan om in de aanval te gaan. “Dit wilden we niet.” Het relaas van een dag die bijzonder snel ontspoorde.

93 reacties

 • Andy Ketelslegers

  2 dagen geleden
  Daar komen ze nu mee af. Eerst gans de boel afbreken en dan komen te zeggen, dit wouden we niet. Komaan he, wij weten nu eenmaal dat jullie alleen maar amok makers zijn.
 • HUBERT JACOBS

  5 dagen geleden
  Achteraf gemakkelijk gezegd als tkot in brand staat, dit willen we niet, was er dan ook niet aan begonnen en wacht het onderzoek af maar nee is altijd schuld van politie, ik loop niet weg als de politie mij iets vraagt want ik hen niets te verbergen, hopelijk zijn al deze die opgepakt zijn goed verzekert zodat ze de schade kunnen betalen aan de slachtoffers en de zelfstandigen en de burgemeester mag ook zijn bijdrage leveren, dit nu nog toelaten terwijl ierderen moet binnen blijven.
 • FRANS HELLYN

  6 dagen geleden
  U kon op voorhand weten dat dit zo zou uitdraaien : het is elke keer zo Christine Hellyn
 • Suzanne Lemmens

  7 dagen geleden
  Er is maar één manier om die rellen te laten ophouden,doe alle politiekers die verantwoordelijk zijn voor Brussel een politie uniform aan en zet ze op de eerste rij bij de volgende manifestatie. Ik ben benieuwd hoe ze dan gaan reageren.
 • Jan Van de Velde

  7 dagen geleden
  Wat we in Brussel en andere steden meemaken, toont aan dat de versplintering van de politiek het bestuur verlamt. Teveel regels en zelfbediening en alleen maar sparen op de werkelijke staatsopdrachten en op degenen die het eigenlijke werk moeten doen. De hele staat moet op de schop. Het kan ook zonder politici.
 1. Betoging voor overleden Ibrahima (23) ontspoort volledig: meer dan 100 arrestaties, relschoppers bekogelen politiekantoor met molotovcocktails
  Brussel

  Betoging voor overleden Ibrahima (23) ontspoort volledig: meer dan 100 arresta­ties, relschop­pers bekogelen politiekan­toor met molotov­cock­tails

  Meer dan 400 mensen hebben woensdag betoogd bij het Noordstation in Brussel om duidelijkheid te vragen over de dood van Ibrahima Barrie. De 23-jarige jongeman overleed zaterdagavond nadat hij door de politie was opgepakt. De optocht verliep aanvankelijk vreedzaam, maar omstreeks 16 uur sloeg de sfeer om. Betogers gooiden met stenen en stichtten brand. De oproerpolitie kwam massaal ter plaatse en zette het waterkanon in. Een jongen van 17 jaar raakte gewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens getuigen werd hij door de politie geslagen met een wapenstok. Ook vier agenten liepen verwondingen op. “Meer dan 100 mensen zijn gearresteerd”, laat minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) weten via Twitter.
 2. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 3. Politiecollege en korpsleiding politie Brussel Zuid veroordelen racistische video
  Anderlecht

  Politiecol­le­ge en korpslei­ding politie Brussel Zuid veroorde­len racisti­sche video

  Het politiecollege van de politiezone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) veroordelen de video die donderdag is opgedoken en waarin twee agentes van de zone zich denigrerend en racistisch uitlaten over inwoners van de zone. Dat meldt politiewoordvoerster Kathleen Callie. “Ze nemen een onaanvaardbare houding aan die helemaal niet met het politieberoep kan geassocieerd worden, en vertegenwoordigen in geen geval het project van het College, waar respect en dienstverlening naar de burger toe een centrale plaats innemen”, klinkt het.
 1. Nieuwe korpschef politiezone Brussel West legt eed af
  Brussel-West

  Nieuwe korpschef politiezo­ne Brussel West legt eed af

  Woensdagochtend heeft hoofdcommissaris Luc Ysebaert in het gemeentehuis van Sint-Jans-Molenbeek de eed afgelegd als nieuwe korpschef van de lokale politiezone Brussel West. De 59-jarige Ysebaert volgt hoofdcommissaris van politie Johan Berckmans op, die gedurende een jaar en vier maanden het korps ad interim leidde, en komt aan het hoofd van een korps met een 900-tal leden, dat instaat voor de veiligheid van zo’n 222.000 inwoners. Dat meldt de politie Brussel West.
 1. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"

 2. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld