De speurders reconstrueren het ongeluk van Jean Renneboog en zijn vrouw met een pop in de auto.
Volledig scherm
PREMIUM
De speurders reconstrueren het ongeluk van Jean Renneboog en zijn vrouw met een pop in de auto. © Moordenaars en hun motieven - Jef Vermassen

Hoe een briljante VUB-rector de dood van zijn vrouw probeert uit te leggen: “Een echtelijke ruzie, een duw, en dan raakt hij in paniek”

Het was een vreselijk ongeval. Midden in de nacht. De auto vloog in brand, zijn vrouw kon hij niet redden. Althans, dat is het verhaal van de populaire VUB-rector Jean Renneboog in 1991. De speurders krijgen echter al snel twijfels bij zijn versie van de feiten. Want wie maakt er om 3 uur ‘s nachts nog een testritje in een huurauto? En wat deden die flessen brandbare white spirit toevallig achterin? Was de dood van professor Claire Squilbin wel per ongeluk? Onze misdaadreporter reconstrueert de feiten die zich afspeelden in de nacht van 9 op 10 april.

  1. Bryan Smeets eerste inkomende transfer voor ambitieus RWDM: “Seizoen kan niet snel genoeg beginnen”
    voetbal 1B

    Bryan Smeets eerste inkomende transfer voor ambitieus RWDM: “Seizoen kan niet snel genoeg beginnen”

    Nadat Jarno Libert eerder had beslist RWDM na drie seizoenen te verlaten voor een nieuw avontuur bij reeksgenoot Lierse, realiseerde de Brusselse club met de komst van Bryan Smeets van Lommel SK een eerste inkomende transfer. De Nederlander tekende een contract voor twee seizoenen met optie. Voorts kondigde RWDM aan een samenwerking op te starten met tweedenationaler RSD Jette.