Historische Brusselse liften kunnen blijven bestaan.
Volledig scherm
Historische Brusselse liften kunnen blijven bestaan. © Kabinet Pascal Smet

Historische liften krijgen vrijstelling van verplichte modernisering

Brussels GewestVandaag moeten liften die van voor 1958 dateren tegen het einde van volgend jaar gemoderniseerd worden. Op die manier verliezen ze hun erfgoedwaarde. Brussels staatsecretaris voor Erfgoed Pascal Smet (one.brussels-sp.a) wil daar iets aan doen. In tandem met vicepremier Pierre-Yves Dermagne (PS) gaat Smet historische liften in het Brusselse vrijstellen van verplichte modernisering.

 1. Brussel gaat eerder dan Vlaanderen van start met vaccinatie risicopatiënten: “Tegen eind juli heeft elke Brusselaar op z'n minst één prik gekregen”
  Brussels Gewest

  Brussel gaat eerder dan Vlaanderen van start met vaccinatie risicopa­tiën­ten: “Tegen eind juli heeft elke Brusselaar op z'n minst één prik gekregen”

  In tegenstelling tot Vlaanderen is Brussel deze week al van start gegaan met de vaccinatie van risicopatiënten. De jongere gemiddelde leeftijd van de Brusselse bevolking en de lagere vaccinatiebereidheid in het Hoofdstedelijk Gewest zitten daar voor iets tussen, geeft Inge Neven aan. Volgens het hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie is het “realistisch” dat iedere Brusselaar die dat wil tegen eind juli op z'n minst één coronaprik heeft ontvangen.
 1. Hongerige kat klampt zich vast aan zak vol eten
  Play

  Hongerige kat klampt zich vast aan zak vol eten

 2. Alsof corona niet bestaat: Franse politie valt binnen in illegaal restaurant
  Play

  Alsof corona niet bestaat: Franse politie valt binnen in illegaal restaurant