Omran met zijn klasgenoten Esin, Selahattin, Husseyin, Salmane, Maryame, Eylem en Vloriana.
Volledig scherm
Omran met zijn klasgenoten Esin, Selahattin, Husseyin, Salmane, Maryame, Eylem en Vloriana. © Foto's Baert

"Hij is een Belg, hij hoort hier thuis"

SCHAARBEEK/SINT-GILLISNa acht jaar moet de Afghaanse Omran (21) samen met zijn familie ons land verlaten. Maar dat proberen zijn klasgenoten in het Koninklijk Atheneum Emanuel Hiel in Schaarbeek uit alle macht te voorkomen. Ze schakelden zelfs de hulp in van BV's als Ish Ait Hamou en Slongs Dievanongs.

  1. Pendelaar is het beu dat zoveel reizigers coronamaatregelen op de bus niet volgen: “En dan vragen ze zich af waar al die besmettingen vandaan komen”
    PREMIUM
    Dilbeek/Roosdaal/Brussel

    Pendelaar is het beu dat zoveel reizigers coronamaat­re­ge­len op de bus niet volgen: “En dan vragen ze zich af waar al die besmettin­gen vandaan komen”

    Busreizigers zijn verplicht om op de bus - én op het perron - een mond-neusmasker te dragen. Op sociale media regent het al weken reacties van gefrustreerde reizigers die zich ergeren door mensen zich niet aan die regels houden. Wij gingen in gesprek met de 53-jarige D.C., die al meer dan dertig jaar met de bus naar zijn werk in Brussel pendelt. “Meer dan 20 procent van de reizigers draagt op mijn lijnbus het mondmasker niet, of niet correct. Er is ook geen controle op”, vertelt hij. Volgens De Lijn ligt de verantwoordelijkheid tot controle bij de politie. Commissaris Serge Roelens stelt dat er wél geregeld controleerd wordt op de perrons, maar dat ze de komende weken extra zullen inzetten op controles tijdens de rit zelf.