De Brusselse brandweer blijft de komende nacht met een autopomp en een ladder ter plaatse in de Heyvaertstraat in Anderlecht, waar afgelopen nacht een hevige brand woedde.
Volledig scherm
De Brusselse brandweer blijft de komende nacht met een autopomp en een ladder ter plaatse in de Heyvaertstraat in Anderlecht, waar afgelopen nacht een hevige brand woedde. © Photo News

Hevige brand in Anderlecht: brandweer waakt hele nacht over getroffen gebouw, gemeente vangt 14 families op in hotels

AnderlechtEr zal de hele avond en nacht een brandwacht ter plekke blijven in de Heyvaertstraat in Anderlecht, waar afgelopen nacht een hevige brand woedde. Dat meldt Walter Derieuw, woordvoerder bij de Brusselse brandweer. De gemeentediensten brachten 14 families onder in twee hotels. De balans blijft met één dodelijk slachtoffer, vier personen in kritieke toestand en 30 ziekenhuisopnames in totaal ongewijzigd.

 1. “Alsof ik een kind ben verloren”: zware brand in Anderlecht slaat diepe wonden bij bewoners
  PREMIUM
  Anderlecht

  “Alsof ik een kind ben verloren”: zware brand in Anderlecht slaat diepe wonden bij bewoners

  In de nacht van zondag op maandag brak er in de Heyvaertstraat in Anderlecht een hevige woningbrand uit. Tientallen bewoners moesten geëvacueerd worden, 30 mensen zijn naar het ziekenhuis overgebracht, één persoon overleefde de brand niet, en vier mensen vechten nog voor hun leven. De overige bewoners beseffen nog niet goed wat hen is overkomen. Abdulkader (25) en zijn vrouw Amina (28) lagen te slapen toen ze opgeschrikt werden door het intense vuur. Sibel (60) ziet met haar zaak haar levenswerk na twintig jaar in vlammen opgaan: “Ik ben alles kwijt, maar ik hoop vooral dat iedereen het zal overleven.”
 2. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek