El Café.
Volledig scherm
PREMIUM
El Café. © Marc Baert

“Het was de ergste dag uit mijn leven. Ik heb me twee uur lang gedoucht.” Vrouwen getuigen over barman die verdacht wordt van verkrachting

“Ik werd wakker na een uitstapje naar het El Café, mijn lakens vol bloed. Geen slipje, geen broek, alleen mijn trui. Een condoomverpakking op de vloer. Ik herinnerde me niets van de dag voordien.” Het is één van de meer dan dertig anonieme getuigenissen die sociale media overspoelden. Elk van hen wijst naar één man: een barman - werkzaam in de studentenbuurt - die tientallen vrouwen zou gedrogeerd en verkracht hebben. Het Brusselse parket onderzoekt de zaak.

  1. N-VA over eerste helft legislatuur: “Brusselse meerderheid maakt meer ruzie dan ze regeert”
    Brussels Gewest

    N-VA over eerste helft legisla­tuur: “Brusselse meerder­heid maakt meer ruzie dan ze regeert”

    De eerste helft van de legislatuur is voorbij. Voor de N-VA-fractie in het Brussels Parlement was dat donderdag de aanleiding om een balans op te maken van het beleid en dat is vernietigend. “De Brusselse meerderheid blinkt eerder uit in ruziemaken dan in regeren”, zegt fractieleidster Cieltje Van Achter scherp. “Denk maar aan de belangrijke dossiers waar gedreigd wordt met een wisselmeerderheid: neutraliteit, taxi’ en onverdoofd slachten”.