De nieuwe Brusselse regering stelt haar bestuursakkoord voor
Volledig scherm
De nieuwe Brusselse regering stelt haar bestuursakkoord voor © Belga

Het Brusselse bestuursakkoord in 6 punten

De coalitiepartners Groen, Open VLD, one.brussels-SP.A, PS, Ecolo en Défi zijn er dinsdagnacht in geslaagd de onderhandelingen voor een Brussels regeerakkoord af te ronden. Het beleid dat het Brussels Parlement de komende 5 jaar zal nastreven telt zo’n 120 pagina’s. We zetten hieronder de belangrijkste punten op een rijtje.

1 reactie

 • Gustaaf VANDERHULST

  2 jaar geleden
  Belachelijke regeling om van het ganse Brusselse gewest een zone 30 te maken. Is al heel lang van toepassing in Schaarbeek "dank zij" Groen/Ecolo. Bizar dat juist in Schaarbeek de meeste dodelijke ongevallen met kinderen gebeuren. Volgens de politici zal dit makkelijk worden nageleefd mits de nodige controles, bizar want juist in het Brussels gewest rijden de meeste onverzekerde auto's rond, en ook dat kunnen ze zelfs niet controleren, laat staan doen naleven.
 1. 5 x uit dit weekend in Brussel, de rand en het Pajottenland: van Johan Verminnen tot een smakelijke wandeling
  PREMIUM
  Steenokkerzeel/Hoeilaart/Brussel/Huizingen/Lennik

  5 x uit dit weekend in Brussel, de rand en het Pajotten­land: van Johan Verminnen tot een smakelijke wandeling

  Het aantal evenementen mag door het coronavirus dan nog wel wat beperkt zijn, toch is er tegenwoordig al heel wat mogelijk. En ook in het weekend van 24 en 25 juli staan her en der in Brussel, het Pajottenland en de noordrand allerlei activiteiten gepland. Een optreden van Johan Verminnen bijvoorbeeld, maar ook de Zuidfoor en heel wat meer.