Seniorendag aan Flagey
Volledig scherm
Seniorendag aan Flagey © Dieter Nijs

Heilig-Kruisplein in teken van internationale seniorendag

ElseneZaterdag 1 oktober wordt de internationale seniorendag gevierd. Ook op het Heilig-Kruisplein in Elsene waren heel wat activiteiten voor de oudere bewoners voorzien. Op het programma stonden onder andere een Flashmob, cursus zelfverdediging en een walking dinner.

 1. Fietsers mogen door het rood langs Zoniënwoudlaan
  Sint-Genesius-Rode

  Fietsers mogen door het rood langs Zoniënwoud­laan

  Fietsers mogen binnenkort aan verschillende kruispunten op de Zoniënwoudlaan rechts afdraaien, zelfs als die lichten voor hen op oranje of op rood staan. Het gaat om de kruispunten met de Stationsstraat, Sint-Annalaan en Trilpopulierenlaan en Linkebeeksesdreef. Ook aan de bocht aan het station zal de regeling van kracht worden. Het is een primeur in de gemeente. De voorbije maanden werd onderzocht welke kruispunten in aanmerking kwamen. “Het moet natuurlijk veilig genoeg zijn om fietsers door te laten bij rood of oranje licht”, zegt schepen van Mobiliteit Philippe De Vleeschouwer (IC-GB). We verwachten dan ook dat zowel automobilisten als fietsers zich aan de regels houden en hoffelijk blijven naar elkaar toe.” De gemeente lanceert binnenkort nog een communicatiecampagne.
 2. 700 vluchtelingen moeten kraakpand verlaten voor 19 december, advocate gaat in tegenaanval: “Vluchtelingen dreigen op straat te belanden, maar hopelijk komt het zover niet”
  PREMIUM
  Brussel

  700 vluchtelin­gen moeten kraakpand verlaten voor 19 december, advocate gaat in tegenaan­val: “Vluchte­lin­gen dreigen op straat te belanden, maar hopelijk komt het zover niet”

  De 700 vluchtelingen die het gebouw in de Paleizenstraat in Schaarbeek bezetten, moeten ten laatste op 19 december het pand verlaten. Dat heeft de rechter maandag betekend in een vonnis. De advocate van de vluchtelingen stapte echter naar de Arbeidsrechtbank, die vandaag oordeelde dat de Belgische Staat een opvangplaats moet voorzien.
 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 2. Van Daspe’s tot Chivato: bij deze 5 barbershops in Brussel, de Rand en het Pajottenland verwen je jezelf na No Shave November
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van Daspe’s tot Chivato: bij deze 5 barber­shops in Brussel, de Rand en het Pajotten­land verwen je jezelf na No Shave November

  Heel wat mannen lieten afgelopen maand hun baard of snor staan tijdens No Shave November. Nu de maand eindelijk om is, is een bezoekje aan de barbier vast welgekomen. Onze redactie ging dan ook op zoek naar vijf barbershops in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Van Gentlemen Barber Club tot Station Street Barbers: hier breng je je kapsel, baard en snor weer helemaal op orde.