Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Baert Marc

Hakenkruis en penis op helm: Brusselse brandweerman van Maghrebijnse afkomst slachtoffer van racisme: “Keer terug naar Molenbeek”

BrusselEen brandweerman in opleiding, van Maghrebijnse afkomst, heeft afgelopen vrijdag racistische beledigingen teruggevonden op zijn helm. Dat meldt de RTBF. Op zijn materiaal vond hij ook een tekening van een penis en een hakenkruis terug. Het slachtoffer en de Dienst voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (DBDMH) hebben een klacht ingediend bij de politie, nadat zijn kluisje afgelopen nacht werd opengebroken en er een plakje ham en een blikje bier in waren geplaatst.

28 reacties

 • Bart Ladeuze

  2 jaar geleden
  Slachtoffer blijft anoniem? Waarom stapt het zogenaamde slachtoffer niet naar zijn korpscommandant IPV er de hele persmeute bij te halen? Hier hangt een vreemd luchtje aan.
 • Josepha Van Vlaanderen

  2 jaar geleden
  Iemand die wil werken en zich tracht aan te passen. Een echte schande om zo iemand te kleineren. Walgelijke racisten, bah!!
 • Kathleen Vansteenlandt

  2 jaar geleden
  Rotte appelen. In elke groep, gelijk waar, zit er wel ene. Die moet eruit want bij de brandweer hangt je veiligheid en je leven van je collega brandweerman af in sommige situatie's. Je moet blindelings op elkaar kunnen vertrouwen. 100 procent. Die simpele racistische mutten moet er meteen uit.
 • Verstappen Martine

  2 jaar geleden
  Rotte appel zo vlug mogelijk verwijderen. Is een smet op hun blazoen.
 • an kobe

  2 jaar geleden
  Hopelijk wordt de dader zwaar gestraft. Vreemd dat iemand met zo weinig hersencellen wel levens moet gaan redden. En niets dan respect voor de serene reactie van het slachtoffer!