gemeentehuis Schaarbeek
Volledig scherm
PREMIUM
gemeentehuis Schaarbeek © Dieter Nijs

Had politie-optreden rol in dood Mounir (26)? Onderzoek kan nog weken duren, familie hoopt dat camera’s sneller antwoord bieden

SchaarbeekHet kan nog weken duren vooraleer een autopsie en toxicologisch onderzoek een antwoord bieden op de vraag hoe Mounir Hammoumi (26) zo toegetakeld raakte, daags nadat hij door de Brusselse politie opgepakt werd overleed hij naar alle waarschijnlijkheid aan zijn hersenbloeding. De familie hoopt intussen dat antwoorden sneller kunnen komen uit een andere hoek: die van bewakingscamera’s. Een witte mars die zondag voor Mounir zou plaatsvinden, werd intussen wel uitgesteld.

 1. Brusselse regering gaat in nieuwe campagne getuigen van intimidatie aansporen vaker te reageren
  Brussels Gewest

  Brusselse regering gaat in nieuwe campagne getuigen van intimida­tie aansporen vaker te reageren

  Volgend jaar zal de Brusselse regering een grote campagne voeren tegen seksueel geweld. Op herhaaldelijke vraag van Brussels parlementslid Lotte Stoops (Groen) zal tijdens die campagne ook extra aandacht gaan naar mensen die getuige zijn van intimidatie. “Naast de ‘freeze, fight or flight’ reactie bij onheil, is er een vierde mogelijke reactie die vaak onderschat wordt, namelijk ‘gather’, ofwel samen sterk. Die reflex moeten we aanmoedigen.”
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 3. VUB opent vaccinatiecentrum: “Zo snel mogelijk richting normaal studentenleven zonder mondmaskers”
  PREMIUM
  Etterbeek

  VUB opent vaccinatie­cen­trum: “Zo snel mogelijk richting normaal studenten­le­ven zonder mondmas­kers”

  Aan de VUB-campus in Etterbeek heeft de Brusselse universiteit woensdag de deuren van haar vaccinatiecentrum opengezwaaid. Niet alleen studenten en medewerkers, maar ook buurtbewoners kunnen er terecht voor een Johnson & Johson-shot. “Meer dan 70 procent van onze studenten is al gevaccineerd, maar we gaan voor een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad.”