Jeannine De Caluwe en Guido Verstraeten staan respectievelijk zes en en negen uur per week voor de klas in Brussel.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeannine De Caluwe en Guido Verstraeten staan respectievelijk zes en en negen uur per week voor de klas in Brussel. © Mine Dalemans

Guido (70) en Jeannine (69) staan elke week voor de klas in Brussel: “Maar wij zijn de oplossing voor het lerarentekort niet. Wij zijn de palliatieve zorg”

Brussel/VoerenTwee dagen per week wisselen Guido en Jeannine het landelijke Teuven in de Voerstreek voor de drukte van grootstad Brussel. Om er als 70- en 69-jarige... voor de klas te staan. Voor het vurige duo Nederlanders is het onderwijs dan ook een roeping zonder houdbaarheidsdatum. Ondanks de moeilijkheden. “De diversiteit maakt het leuk en boeiend, maar het taalprobleem is gigantisch.”

  1. Nicolas Rommens (RWDM) assistkoning van 1B: “Ik probeer gewoon de ploeg te helpen waar ik kan”
    voetbal 1B

    Nicolas Rommens (RWDM) assistko­ning van 1B: “Ik probeer gewoon de ploeg te helpen waar ik kan”

    De competitie is precies halfweg in eerste klasse B. Leider Westerlo lijkt op weg naar de titel. De strijd om de tweede plaats, die recht geeft op een einderonde met de voorlaatste uit eerste klasse A, woedt echter in alle hevigheid. Liefst drie clubs staan op een gedeelde tweede plaats. Naast Waasland-Beveren en Deinze is dat ook RWDM, de club met het kleinste budget in de reeks.