Hoewel de inzamelactie nog maar enkele uren bezig was, werden er al heel wat spullen ingezameld.
Volledig scherm
Hoewel de inzamelactie nog maar enkele uren bezig was, werden er al heel wat spullen ingezameld. © Marc Baert

Grote inzamelactie voor Turkije en Syrië in Paleis 11 meteen gigantisch succes: “Sinds de deuren openden is het één grote overrompeling. De solidariteit is enorm”

Brussel/VilvoordeDe stad Brussel is samen met enkele verenigingen en Brussels politicus Sevket Temiz, die zelf Turkse roots heeft, een inzamelactie gestart voor de inwoners van de door de aardbeving getroffen regio in Turkije en Syrië. Tot en met 19 februari is Paleis 11 het centrale inzamelpunt. “We aanvaarden enkel goederen die écht nodig zijn”, aldus Temiz. Ook in Vilvoorde is de solidariteit groot.

 1. Van een literair festival in Brussel tot een dartstoernooi in Schepdaal: vijf tips voor een geslaagd weekend in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM

  Van een literair festival in Brussel tot een dartstoer­nooi in Schepdaal: vijf tips voor een geslaagd weekend in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  Het weekend staat weer voor de deur, en er valt weer heel wat te beleven in de buurt. Nog geen plannen voor het weekend van 25 en 26 maart? Wij bezorgen je maar al te graag wat inspiratie. Van een internationaal vermaard literatuurfestival in Brussel tot een dartstoernooi in Schepdaal, check hier onze tips voor een gevuld weekend in Brussel, de Rand en het Pajottenland.
  Brussel
 2. Trainer Dave Mattheus (RSCA Women) na 1-0-zege in topper tegen OHL A: “Aan de leiding én mentaal goede zaak gedaan”
  vrouwenvoetbal super league

  Trainer Dave Mattheus (RSCA Women) na 1-0-zege in topper tegen OHL A: “Aan de leiding én mentaal goede zaak gedaan”

  De titelstrijd in de Super League van het vrouwenvoetbal belooft de spannendste in vele jaren te worden. Daar zorgde Anderlecht voor door de topper tegen titelconcurrent OHL te winnen. Held voor de landskampioen was Marie Minnaert, die precies op het halfuur voor het enige en beslissende doelpunt zorgde op een magistrale voorzet van Sarah Wijnants.