Politieactie in Peterboswijk.
Volledig scherm
Politieactie in Peterboswijk. © Marc Baert

“Grootschalige drugsoperatie” in Brusselse gemeenten levert tientallen arrestaties op

Anderlecht/Brussels GewestDe Brusselse politie heeft woensdagochtend een “grootschalige drugsoperatie" op touw gezet in verschillende Brusselse gemeenten. De actie speelde zich vooral af in de Peterboswijk in Anderlecht. “Onze verwachtingen zijn ingelost”, klinkt het bij de politiezone Brussel Zuid.

 1. Een jaar geleden stond het dak van de Bozar in lichterlaaie: “De sporen zie je nog, en dat mag. Die brand is nu deel van onze geschiedenis”
  PREMIUM
  BRUSSEL

  Een jaar geleden stond het dak van de Bozar in lichter­laaie: “De sporen zie je nog, en dat mag. Die brand is nu deel van onze geschiede­nis”

  “Een catastrofe.” En dan wikt en weegt veiligheidsmanager Stéphane Vanreppelen zijn woorden nog wanneer we hem vragen om terug te blikken op de zware dakbrand die ‘zijn’ kunstencentrum Bozar in het begin van dit jaar trof. Vooral het monumentale orgel in de Grote Zaal Henry Le Boeuf liep zware schade op. En toch... “Medewerkers, bezoekers, sympathisanten,... Echt iedereen is samengekomen om de Bozar te redden.”
 2. Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij
  Livios

  Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij

  Bladeren en ander vuil zijn tyische boosdoeners bij verstopte dakgoten en regenpijpen. Door je dak en dakgoten in de herfst vrij te maken en ze ’s winters zo te houden, zorg je dat water altijd probleemloos weg kan. Tijdens een langere vorstperiode kunnen sneeuw en ijs de waterafvoer blokkeren, wat je heel wat schade kan opleveren. Controleer daarom regelmatig op verstoppingen en houd je dakgoot bladvrij. Bouwsite Livios legt uit hoe je dat doet.