Grootmoeder en kleindochter werden overgebracht naar het brandwondencentrum in het militair ziekenhuis in Neder-over-Heembeek.
Volledig scherm
Grootmoeder en kleindochter werden overgebracht naar het brandwondencentrum in het militair ziekenhuis in Neder-over-Heembeek. © Marc Baert

Grootmoeder en kleindochter ernstig verbrand door frituurolie in Schaarbeek

SchaarbeekIn de Brusselse gemeente Schaarbeek zijn donderdagnamiddag een grootmoeder en haar kleindochter ernstig verbrand door frituurolie. Beiden werden overgebracht naar het brandwondencentrum in het militair ziekenhuis in Neder-over-Heembeek. Dat meldt de Brusselse brandweer.

 1. HUIZENJACHT. Glabbeek, in de Hagelandse fruitstreek: “De gemiddelde prijs voor een te renoveren woning ligt tussen 250.000 en 300.000 euro”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. Glabbeek, in de Hagelandse fruit­streek: “De gemiddelde prijs voor een te renoveren woning ligt tussen 250.000 en 300.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week bezoeken we Glabbeek. Met een bewonersaantal van 5.000 niet meteen de grootste gemeente, maar wel eentje met goede verbindingswegen en... lage gemeentebelastingen. Een absolute troef voor wie een eigendom bezit, of ervan droomt.
  Glabbeek
 2. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.
 3. Nieuw monsterproces in aantocht: 124 personen en 4 firma’s betrokken bij ‘grootste drugsbende ooit’
  PREMIUM

  Nieuw monsterpro­ces in aantocht: 124 personen en 4 firma’s betrokken bij ‘grootste drugsbende ooit’

  Het federaal parket wil maar liefst 124 personen en 4 firma’s voor de rechter brengen in het onderzoek naar een criminele organisatie die op grote schaal cocaïne invoerde van Ecuador naar Europa. Het proces is een gevolg van het Sky ECC-onderzoek in Brussel, dat in oktober 2021 leidde tot 114 huiszoekingen waarbij 64 mensen werden opgepakt. Het wordt het grootste proces dat ooit in ons land heeft plaatsgevonden. En zeggen dat alles begon bij een futiel brandje in een Brusselse flat.
  Brussel