(Illustratiebeeld)
Volledig scherm
(Illustratiebeeld) © Marc Baert

Grondwettelijk Hof: “Effectenrapport parkings betekent achteruitgang voor leefmilieu”

BrusselHet Grondwettelijk Hof heeft een bepaling uit het Brussels Wetboek van Ruimtelijke Ordening vernietigd, die betrekking had op de effectenrapportering voor parkeerplaatsen. Het Hof meent dat er sprake is van een “aanzienlijke achteruitgang van het recht op de bescherming van een gezond leefmilieu”.

 1. Albertlaan wordt zone 30 na fataal ongeval met jonge fietsster: “Snelheidslimiet van 50 km per uur had nooit toegelaten mogen worden”
  PREMIUM
  Vorst/Ukkel

  Albertlaan wordt zone 30 na fataal ongeval met jonge fietsster: “Snelheids­li­miet van 50 km per uur had nooit toegelaten mogen worden”

  Na een dodelijk ongeval met een jonge fietsster wordt de Albertlaan in Vorst en Ukkel omgevormd tot zone 30. Bij een buurtbewoner en het lokaal burgercomité 1190/0 zijn de reacties gemengd. Zeker omdat het zwart punt al voor de dood van de fietsster aangekaart was bij het Brussels Gewest. “Het is goed dat het gewest zijn fout erkent, maar er had in de eerste plaats nooit een uitzondering toegelaten mogen worden.”
 2. INTERVIEW. Voor Arte Antwerp-oprichter Bertony Da Silva is nieuwe winkel in Brussel logische stap: “Arte wil de creatieve scenes in Brussel en Antwerpen met elkaar verbinden”
  Brussel

  INTERVIEW. Voor Arte Ant­werp-oprichter Bertony Da Silva is nieuwe winkel in Brussel logische stap: “Arte wil de creatieve scenes in Brussel en Antwerpen met elkaar verbinden”

  First we take Antwerp, then we take Brussels: een winkel in de Dansaerstraat voelt aan als een logische stap voor Bertony Da Silva, de man achter Arte Antwerp. Met zijn merk heeft de Antwerpenaar de ambitie om uit te groeien tot hét streetwear-label van het land, maar Arte wil als platform verder reiken dan mode alleen. Net daarom is de connectie tussen Antwerpen en Brussel essentieel, legt de creative director uit.
 1. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan

 2. Trein kan niet meer stoppen voor bus die vastzit op sporen
  Play

  Trein kan niet meer stoppen voor bus die vastzit op sporen