(Illustratiebeeld)
Volledig scherm
(Illustratiebeeld) © Marc Baert

Groen vraagt uitbreiding noodlijn MIVB in strijd tegen seksuele intimidatie

Brussels GewestGroen wil dat reizigers het noodnummer 1707 van de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB kunnen bellen om seksuele intimidatie te melden. De noodlijn kwam er na de aanslagen in 2016, om telefonisch meldingen te doen van verdachte situaties.

 1. Champagnestunt van jonge inbreker dreigt hem nu zuur op te breken: “15 maanden cel en resem veroordelingen uit het verleden”
  Brussel

  Champag­nestunt van jonge inbreker dreigt hem nu zuur op te breken: “15 maanden cel en resem veroorde­lin­gen uit het verleden”

  De jongeman die vorige maand inbrak in het Brusselse justitiepaleis is veroordeeld tot 15 maanden cel. De jongeman is lid van de beruchte Fuel Gang Deze bende kwam vorig jaar nog in het nieuws nadat ze een minderjarig meisje had ‘gekocht’ en ‘verhuurd’ aan mannen. Tijdens zijn inbraak, die hij filmde en op Snapchat zette, dronk hij champagne en richtte hij vernielingen aan. Omdat hij nu ook verschillende celstraffen uit het verleden dreigt uit te moeten zitten lijkt de rekening voor de champagne erg gepeperd te worden.
 2. Jongeren duwen mobiele flitspaal omver in Koekelberg, op plaats waar voetgangster Dariana in 2019 om het leven kwam bij een ongeval.
  Brussel

  Jongeren duwen mobiele flitspaal omver in Koekelberg, op plaats waar voetgang­ster Dariana in 2019 om het leven kwam bij een ongeval.

  Op de Jetselaan in Koekelberg duwden enkele jongeren in de nacht van zondag op maandag een Lidar omver. Deze flitspaal met lasertechnologie laat de politie toe om in moeilijke omstandigheden een correcte snelheidsmeting uit te voeren. De vier jongeren duwden de Lidar tot het gevaarte begon te kantelen en uiteindelijk op het midden van de weg viel.