Door controles te registreren, zou de politie beter inzicht krijgen in het nut van de identiteitscontroles
Volledig scherm
Door controles te registreren, zou de politie beter inzicht krijgen in het nut van de identiteitscontroles © Marc Baert

Groen en Ecolo willen dat politie bijhoudt wie ze controleert en waarom: “Om etnisch profileren tegen te gaan”

De Brusselse politieraden zullen zich binnenkort uitspreken over een motie om identiteitscontroles te registreren. Het voorstel, ingediend door Groen en Ecolo, moet leiden tot meer transparantie over controles door de politie: “Het debat over etnisch profileren moet gebaseerd zijn op feiten, niet louter op emoties.”

 1. Schepen Sihame Haddioui dient klacht in tegen collega voor seksueel grensoverschrijdend gedrag: “Ze was bang dat niemand haar zou geloven”
  Brussel

  Schepen Sihame Haddioui dient klacht in tegen collega voor seksueel grensover­schrij­dend gedrag: “Ze was bang dat niemand haar zou geloven”

  Sihame Haddioui (Ecolo), schepen van Gelijke Kansen en Franstalige Cultuur in Schaarbeek, heeft maandag officieel klacht ingediend tegen collega Michel De Herde (DéFi) voor seksueel grensoverschrijdend gedrag en aantasting van de eerbaarheid. De Herde ontkent de aantijgingen. De klacht komt er enkele maanden nadat beide schepenen in gesprek zijn gegaan met Cécile Jodogne (DéFi), burgemeester van Schaarbeek.
 2. ‘In ‘t Spinnekopke’ aan het Bloemenhofplein opent opnieuw de deuren: “De charmante sfeer van de brasserie hebben we behouden”
  Brussel

  ‘In ‘t Spinnekop­ke’ aan het Bloemenhof­plein opent opnieuw de deuren: “De charmante sfeer van de brasserie hebben we behouden”

  Na twee weken sluiting is het weer mogelijk om te gaan tafelen in ‘In ‘t Spinnekopke’ aan het Bloemenhofplein. De brasserie draaide een tijdje geleden niet zo goed, maar door een recente overname blaast er een nieuwe wind door de zaak. “We willen dat de brasserie terug een ontmoetingsplaats voor de buurt wordt”, aldus de nieuwe uitbaatster Esther.
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.