NSB
Volledig scherm
© NSB

Graffitiartiest brengt met muurschildering op campus VUB hulde aan Caroline Pauwels

EtterbeekOp de ‘free wall’ van de Vrije Universiteit Brussel, de muur waar men vrijblijvend muurschilderingen kan aanbrengen, prijkt sinds kort een eerbetoon aan de overleden oud-rector Caroline Pauwels. Die is van de hand van kunstenaar Kevin Stiers, alias Kiwi.

 1. Meer dan 1.600 deelnemers lopen recordbedrag van 1.002.780 euro bij elkaar tijdens RUN TO KICK van Kick Cancer
  brussel

  Meer dan 1.600 deelnemers lopen recordbe­drag van 1.002.780 euro bij elkaar tijdens RUN TO KICK van Kick Cancer

  De vijfde editie RUN TO KICK van KickCancer aan het Atomium schiet letterlijk uit de startblokken. Op vrijdag klokten ze voor de sponsorloop af op 728.111 euro. Daarmee overtreffen ze de vorige editie. Vandaag zondag 25 september is het tijd om de loopschoenen uit te halen. Niels de Stadsbader, Olivia, Kevin en Jacques Borlée en Élodie Ouédraogo staan alvast paraat. Na het evenement in de namiddag staat de teller op 1.002.780 euro!
 2. Midden oktober weten agenten of ze zich moeten verantwoorden voor dodelijke politieachtervolging
  Brussel

  Midden oktober weten agenten of ze zich moeten verantwoor­den voor dodelijke politieach­ter­vol­ging

  Meer dan vijf jaar na de dodelijke politieachtervolging waarbij twee jonge twintigers om het leven zijn gekomen in een Brusselse tunnel, zal duidelijk worden of drie betrokken politiemensen zich voor de rechter zullen moeten verantwoorden. Het parket vordert een buitenvervolgingstelling, maar de families van de twee slachtoffers eisen een openbaar proces zodat ze antwoorden kunnen krijgen over die fatale nacht in mei 2017. De K.I. doet midden oktober uitspraak.