De goederentreinen rijden voortaan sneller door naar Brussel-Zuid.
Volledig scherm
De goederentreinen rijden voortaan sneller door naar Brussel-Zuid. © Baert Marc

Goederentreinen vlotter door Brussel via nieuwe spoorlijn en tunnel

SchaarbeekGoederentreinen die via Brussel rijden hoeven voortaan het reizigersverkeer niet meer te hinderen. Spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel legde een nieuwe spoorverbinding aan die de goederenspoorlijn van Antwerpen verbindt met het westelijke ringspoor rond de hoofdstad. Een tunnel zorgt ervoor dat de goederentreinen onder de drukke spoorlijn Brussel-Leuven duiken.

  1. Horeca, sport of cultuur in Brussel? Vanaf 1 oktober enkel met Covid Safe Ticket: “Willen zo besmettingscijfers onder controle houden”
    brussels gewest

    Horeca, sport of cultuur in Brussel? Vanaf 1 oktober enkel met Covid Safe Ticket: “Willen zo besmet­tings­cij­fers onder controle houden”

    Wat al even in de sterren geschreven stond, is nu ook officieel: het Brussels Gewest breidt het gebruik van het Covid Safe Ticket uit naar cafés en restaurants, sport- en fitnesscentra, het nachtleven, musea, theater- en filmzalen en bepaalde evenementen. De uitbreiding van het CST in Brussel gaat in oktober in en blijft tot het einde van het jaar van kracht.