Een politieman oefent zijn rijvaardigheid in de simulator.
Volledig scherm
PREMIUM
Een politieman oefent zijn rijvaardigheid in de simulator. © BELGA

Gloednieuw opleidingscentrum voor politie, brandweer en ambulanciers Brusafe moet Brusselaars warm maken voor veiligheidsberoepen

HarenBrandweerlui, ambulanciers, politiemensen, maar ook gemeenschapswachten en GAS-ambtenaren gaan binnenkort samen naar school in Haren. Alle opleidingen voor veiligheidsberoepen zitten daar voortaan op één campus: BruSafe. De overheid hoopt zo meer Brusselaars warm te maken voor een baan in de veiligheidssector. Wij kregen een rondleiding door de school, die vol zit met de laatste technologische snufjes.

 1. Politie zette 'counter drone-dispositief' in tijdens NAVO-top
  Brussel/Evere

  Politie zette 'counter dro­ne-disposi­tief' in tijdens NAVO-top

  De lokale politiezones van Brussel Hoofstad - Elsene en Antwerpen hebben tijdens de NAVO-top een ‘counter drone-dispositief’ in voege gesteld om te voorkomen dat drones van burgers al dan niet bewust boven of in de onmiddellijke buurt van de NAVO-site zouden vliegen. Ze kregen daarvoor de steun van de Republikeinse Garde van de Franse Gendarmerie, zegt Ilse Van de Keere, woordvoerster van de Brusselse lokale politie.
 2. Curator verdedigt nieuwe tentoonstelling Banksy: “Hij is niet tegen dit initiatief, maar hij verbiedt het ook niet”
  PREMIUM
  Brussel

  Curator verdedigt nieuwe tentoon­stel­ling Banksy: “Hij is niet tegen dit initiatief, maar hij verbiedt het ook niet”

  Opnieuw strijkt de wereldvermaarde streetartist Banksy neer in Brussel met een expo waarvoor hij nooit toestemming gaf. Deze keer gaat het om de tentoonstelling ‘Banksy, genius or vandal?’, die eerder al verschillende wereldsteden aandeed en al zo'n drie miljoen kunstenthousiastelingen wist te charmeren. Voor curator Alexander Nachkebiya is het geen probleem dat Banksy zelf geen fan is van betalende expo’s die zijn werken tentoonstellen. “Als hij dit soort tentoonstellingen koste wat kost wil vermijden, kan hij zijn kunst beter niet te koop stellen. Want zodra je dat doet, verlies je de controle erover.”