Wapens politiecommissariaat radicale man.
Volledig scherm
Wapens politiecommissariaat radicale man. © RV

Gewapende man die rondliep bij politiekantoor heeft psychologische problemen: “Hij heeft hulp nodig”

BrusselDe zus van de man die in de nacht van maandag op dinsdag voor het centraal commissariaat van de Brusselse politie rondliep met een tas vol wapens, zegt dat haar broer ernstige psychologische problemen heeft. “Hij heeft hulp nodig, maar laat zich niet vrijwillig helpen.”

 1. Tol van lockdown weegt steeds zwaarder op onze Brusselse studenten: “Dit is voor de goede zaak, maar hoe lang nog?”
  PREMIUM
  Brussel

  Tol van lockdown weegt steeds zwaarder op onze Brusselse studenten: “Dit is voor de goede zaak, maar hoe lang nog?”

  Jongeren zullen 2020 niet snel vergeten. Solidair met de meest kwetsbaren, maar ook mee verantwoordelijk gesteld worden voor een aanzienlijke portie van de coronagevallen. Festivals, studentenfeesten en waarschijnlijk ook oudejaarsavond door de vingers zien glippen, maar tegelijkertijd onderworpen worden aan uren onlinelessen zonder te kunnen genieten van die sociale prikkel bij een deugddoende pint na een dag vol cursussen.
 2. Brusselse rechtbankvoorzitter Hennart niet onder indruk van omzendbrief geweld tegen politie: “Het parket heeft het recht om zaken te seponeren”
  Brussel

  Brusselse rechtbank­voor­zit­ter Hennart niet onder indruk van omzend­brief geweld tegen politie: “Het parket heeft het recht om zaken te seponeren”

  Rechter Luc Hennart, erevoorzitter van de Franstalige Brusselse rechtbank van eerste aanleg, is niet onder de indruk van de omzendbrief die justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft uitgewerkt rond geweld tegen politieagenten. De minister wil nultolerantie en lik-op-stukbeleid, maar Hennart spreekt van “zand in de ogen strooien.” “Het parket heeft het recht om zaken te seponeren”, zei hij in ‘De Afspraak’.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?