De zus van de 22-jarige gedetineerde M. doet het verhaal in het kantoor van hun advocaat
Volledig scherm
PREMIUM
De zus van de 22-jarige gedetineerde M. doet het verhaal in het kantoor van hun advocaat © Wannes Nimmegeers

Gevangene dient klacht in over erbarmelijke omstandigheden in gevangenis Sint-Gillis: “Ratten kruipen over zijn lijf in cel”

Hij slaapt met al zijn kleren aan en een kap over zijn hoofd, omdat de ratten 's nachts anders over zijn lijf lopen. De uitwerpselen van het ongedierte liggen in zijn cel. En omdat de 22-jarige M. uit Genk geen Frans spreekt, behandelen cipiers hem slecht. "Dit is middeleeuws en mensonwaardig", zegt zijn advocaat. Hij dient een strafklacht in tegen de overheid.

114 reacties

 • Jan Verlinden

  1 jaar geleden
  Vroeger hadden ze een vergeetput, had ze dat liever dan? Hij is afval van de maatschappij en heeft geen eisen te stellen.
 • carine francoys

  1 jaar geleden
  Bezint eer je begint...dan was je daar nooit terecht gekomen ...de ratten doen ook maar hun werk...opgeruimd staat netjes...
 • Mo Biraja

  1 jaar geleden
  De middeleeuwen zijn terug in een modern jasje we zijn er mischien technologisch op vooriutgegaan maar moreel zijn we achteruit aan het gaan wa is het volgende in kerker gooien geboeid aan muur ? een beschaafd land herkent men aan hoe het omgaat met zwakkeren zieken en gevangenen goe bezig hier !
 • john de smedt

  1 jaar geleden
  Hij kan natuurlijk nog altijd zijn overplaatsing vragen naar Turkije bij zijne goei vriend Erdo, zal daar zeker veel beter zijn....
 • Cynthia Debeir

  1 jaar geleden
  Er zijn er hier heel veel die duidelijk niet weten waarover ze praten... gevangenis is een luxehotel? Droom verder. Internet op cel? Eten en douchen...? Praat eens met iemand die ooit gedetineerde was, en hopelijk is dat niet iemand die dicht bij je hart zit. En zeg niet “ je moet maar zien dat je daar niet geraakt” want dat kan sneller dan je denkt/ Daar zitten niet enkel moordenaars en verkrachters.
 1. N-VA waarschuwt voor groeiende aanwezigheid georganiseerde misdaad in Brussels Gewest
  Brussels Gewest

  N-VA waarschuwt voor groeiende aanwezig­heid georgani­seer­de misdaad in Brussels Gewest

  Brussels parlementslid voor N-VA Mathias Vanden Borre waarschuwt op basis van het jongste verslag van het Brussels Observatorium voor Preventie en Veiligheid voor 2019 voor de groeiende aanwezigheid van georganiseerde misdaadbendes in het Brussels Gewest. “Dit kunnen we vaststellen aan de hand van de grote stijging van het aantal geregistreerde feiten in verband met de handel in drugs (+19%) en wapens (+169%) ten opzichte van 2018. Deze cijfers zijn op een jaar tijd helaas enorm gestegen. Ook het aantal dossiers bij het gerecht in verband met criminele organisaties (+68%) en in-, uit-, en doorvoer van wapens of munitie (+300%) is spectaculair gestegen.”
 1. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest

 2. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen