getuigen van Jehova
Volledig scherm
getuigen van Jehova © Borgerhoff

Getuigen van Jehova buiten vervolging gesteld in onderzoek naar misbruik minderjarigen

BrusselDe Brusselse raadkamer heeft  de vzw Christelijke Gemeente van Jehovah’s Getuigen buiten vervolging gesteld in het onderzoek van het federaal parket naar seksueel misbruik van minderjarigen. Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door de advocaat van de vzw, meester Dimitri de Béco. Het onderzoek was begonnen nadat het sekteobservatorium IACSSO, een onafhankelijk centrum van de overheidsdienst Justitie, eind 2018 aan de alarmbel had getrokken.

 1. De zorgbetoging: brandweer, zorg en vakbonden over waarom zij op straat kwamen
  PREMIUM
  Brussel

  De zorgbeto­ging: brandweer, zorg en vakbonden over waarom zij op straat kwamen

  In Brussel kwamen vandaag duizenden personeelslieden van de zorgsector op straat. Een groepje brandweerlieden leidden de betoging die als eindpunt Wetstraat 23 had, aan het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). Ze betoogden, samen met de vakbonden, tegen de verplichte vaccinatie en de werkdruk in hun sector. “In het begin van de coronacrisis werden we onthaald als helden, nu worden we aan de kant geschoven”, klinkt het.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.