De politie werd in Kuregem bekogeld met projectielen
Volledig scherm
De politie werd in Kuregem bekogeld met projectielen © Repro Baert

Gespannen nacht in Kuregem: onbekende daders bekogelen politie

Onbekende verdachten hebben de politie in de Anderlechtse wijk Kuregem vannacht bekogeld met projectielen. Agenten kwamen in eerste instantie tussen voor een gevecht op straat. Die tussenkomst verliep zonder incidenten. “Daarna is de spanning opgelopen.”

17 reacties

 • Liliane Vervliet

  7 maanden geleden
  Ben het volledig eens met de reactie van jef franse.Opvoeding is in de huidige samenleving in vele gezinnen niet meer te bespeuren.
 • Frank Vekemans

  7 maanden geleden
  Zolang Brusselse politici zoals Pascal Smet, alleen voor electoraal belang , dit blijven goedpraten en de schuld steeds bij de politie leggen zal dit nooit verbeteren, enkel erger worden, want deze jeugdbendes voelen zich hierdoor gesterkt en dit versterkt enkel en alleen hun straffeloosheid gevoel
 • Christine Laevers

  7 maanden geleden
  Het is een moderne milde vorm van stadsguerilla. Het is sterk cultureel en sociaal bepaald (rap schoolmoe) en wordt overgedragen van de ene generatie op de andere met het verleggen van grenzen. Het element drugshandel (territorium) speelt een belangrijke rol. In Frankrijk hebben ze dat ook en weten ze ook niet wat te doen.
 • jef franse

  7 maanden geleden
  Wanneer gaat men eens beseffen dat de problemen bij deze "jongeren" niet starten in de samenleving maar thuis, in de opvoeding, die veelal bepaald wordt door anti-westerse doctrines ? Dit is een cultureel probleem en het wordt tijd dat iemand het lef heeft om dat aan te pakken anders gaat dit alleen maar veel erger worden en uiteindelijk in een burgeroorlog uitmonden. Daar zit niemand op te wachten.
 • Bart Samyn

  7 maanden geleden
  Ja, Luc Wullaert, ik zal u aanvullen. Maar een beetje teveel CO2 uitstoot van je auto en ge kunt buitenblijven of een serieuze boete. Dat MAG NIET. Bij de rest volg ik u volledig. Ik vind eerder de far-west van Europa.
 1. Buurtbewoners zien kap van 26 bomen in Elisabethpark niet zitten: “We waren niet op de hoogte”
  PREMIUM
  Koekelberg

  Buurtbewo­ners zien kap van 26 bomen in Elisabeth­park niet zitten: “We waren niet op de hoogte”

  Vorige vrijdag kwam Koekelbergs gemeenteraadslid en buurtbewoner Renaud Fleusus er naar eigen zeggen door een flyer achter dat er 26 bomen zouden verdwijnen uit het Elisabethpark. MIVB had nochtans al enkele jaren geleden plannen gelanceerd om de tramhalte Besme veiliger en toegankelijker te maken, en wou daartoe afzien van de 26 bomen, die het zicht te fel zouden belemmeren. Buurtbewoners verzetten zich nu op de valreep tegen de plannen - de werken zouden komende week al van start gaan. “We moeten de kwaliteit van ons groene, beschermde park bewaren.”
 1. Wandelaars zitten dagenlang in extreem weer vast op berg
  Play

  Wandelaars zitten dagenlang in extreem weer vast op berg

 2. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten